Politia Romana cere o Modificare IMPORTANTA in Codul Rutier

Politia Romana lumini intampinare

Politia Romana cere ca o modificare importanta sa fie facuta pentru Codul Rutier astfel incat siguranta participantilor la trafic sa fie foarte mult imbunatatita, iar asta pentru ca foarte multa lume nu gandeste asa cum trebuie.

Politia Romana cere ca in Codul Rutier sa fie introdusa obligatia ca toate masinile sa aiba luminile de intalnire, sau luminile de zi, aprinse inclusiv cand circula pe drumurile express, drumurile nationale/europene, nu doar pe autostrada, asa cum se intampla acum.

Politia Romana vrea ca masinile sa fie mult mai usor vizibile in trafic de la distanta mai mare, iar mai toate modelele noi au deja lumini de intalnire aprinse tot timpul, in diverse forme, dar cele mai vechi nu au asa ceva, deci soferii trebuie obligati sa devina vizibili.

Politia Romana va obliga soferii practic sa aiba aprinse tot timpul fie faza scurta, fie luminile de intalnire standard pe care multe masini le au activate automat din fabrica, fara a activa si iluminarea pentru ceata, in special noaptea, prostie pe care multi o fac si in orase.

”În circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres, pe cele naţionale europene (E) şi pe cele naţionale (DN), conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă. Este cunoscut faptul că numărul de kilometri ai autostrazilor, drumurilor expres și ai drumurilor naționale europene este mult prea mic în raport cu numărul total de kilometri de drumuri existente în țara noastră.”

Politia Romana a initiat un proiect legislativ pentru a aduce aceasta schimbare foarte buna in Codul Rutier, si ar fi bine ca ea sa se aplice, dar ar fi bine sa se aplice si amenzi pentru cei care nu respecta regula, ceea ce nu se intampla in momentul de fata.