WhatsApp: ATACUL Neasteptat, ce TREBUIE sa STIE Utilizatorii

WhatsApp are un foarte important si neasteptat atac lansat impotriva sa, iata ce trebuie sa stie toti utilizatorii cu telefoane care o folosesc acum.

WhatsApp atac

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, dar se pregateste o foarte mare schimbare care e benefica pentru toti utilizatorii. WhatsApp urmeaza sa aiba parte de o concurenta mult mai serioasa din partea celor de la Signal, aplicatia de mesagerie care este considerata ca fiind cea mai sigura dintre toate, iar printre cei care au investit in ea este si un co-fondator al WhatsApp.

WhatsApp a fost co-fondata de catre Brian Acton, si alti parteneri, toti mergand la Facebook dupa ce platforma de mesagerie a fost cumparata de catre americani, insa in ultimii ani toti au plecat. Miliardar acum, Brian Acton a decis sa investeasca 50 de milioane de dolari in aplicatia Signal, echipa de dezvoltatori a acesteia crescand de la 3 la 20, si totul pentru a concura mai serios cu WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, si orice mai exista pe piata.

WhatsApp: ATACUL Neasteptat, ce TREBUIE sa STIE Utilizatorii

WhatsApp a avut numeroase probleme de securitate in ultimul an, cea mai rasunatoare dintre ele fiind spargerea telefonului presedintelui Amazon de catre unul dintre printii Arabiei Saudite. In urma acestui atac WhatsApp a rezolvat problema de securitate care a stat la baza lui, dar desigur ca altele au aparut destul de rapid, unele fiind rezolvate, altele fiind lasate in continuare active, conform unora dintre expertii de securitate care o analizeaza.

“Brian Acton nu-și ascunde ambiția că Signal ar putea, de fapt, să se transforme într-un serviciu WhatsApp. La urma urmei, Acton nu numai că a fondat WhatsApp și a ajutat-o să crească până la miliarde de utilizatori, dar înainte de aceasta s-a alăturat Yahoo în primele sale zile de creștere explozive de la mijlocul anilor 1990. El crede că o poate face din nou. “Mi-ar plăcea ca Semnal să ajungă la miliarde de utilizatori. Știu ce trebuie să fac asta. Am făcut asta.””

WhatsApp va avea concurenta mult mai serioasa de la Signal multumita co-fondatorului sau, care stie cum sa faca o platforma de mesagerie populara, iar daca ea are si functiile potrivite, poate creste foarte rapid. Cu bani veniti din vanzare actiunilor Facebook, co-fondatorul WhatsApp care a plecat din nemultumire vis-a-vis de strategia companie, poate transforma Signal intr-o competitoare serioasa, dar care poate oferi o experienta reala de comunicare securizata.

WhatsApp este de foarte multa vreme criticata pentru problemele de securitate pe care le are, iar Facebook nu prea vrea sa le rezolve pentru ca si-ar cam distruge relatia privilegiata cu multe guverne de pe glob.