LUNA: Prima IMAGINE cu o Viitoare Baza pentru Astronauti

LUNA are parte de prima imagine in care ni se prezinta cum ar putea arata viitoarea baza pentru astronautii care vor fi trimisi acolo de catre pamanteni.

LUNA baza

LUNA va fi colonizata de catre pamanteni, acest lucru este cat se poate de clar si a fost facut cunoscut de catre NASA si ESA in repetate randuri, acum cele doua agentii spatiale creionand viitoarele baze de colonizare. ESA a publicat si o prima imagine cu o asemenea baza, iar mai jos puteti vedea un prototip de baza pentru colonizare pe care ESA ar vrea sa o construiasca pe LUNA, sansele ca ea sa fie transformata in realitate fiind destul de mari in acest punct.

LUNA este departe de Pamant, iar transportarea de materiale de constructie acolo nu e chiar atat de simpla, astfel ca ESA a gandit o solutie pentru a rezolva si jumatate din aceasta problema. Mai exact, cei de la ESA au conceput o metoda prin care astronautii si-ar putea folosi ureea din urina si componente ale solului de pe LUNA pentru a forma un fel de “ciment” care sa fie folosit pentru viitoarele baze lunare in care ar urma sa stea astronautii.

LUNA: Prima IMAGINE cu o Viitoare Baza pentru Astronauti

LUNA baza prototip
Prototip de baza lunara conceput de catre ESA.

LUNA are acest “ciment” facut din uree combinata cu regolit, iar cercetatorii de la ESA au reusit sa faca in laborator cilindre printate 3D folosind acest material special, dar aparent rezistent. Deocamdata cei de la ESA sunt in stadiul de testare a acestui prototip de material care ar putea fi folosit pe LUNA pentru a crea viitoarele baze pentru astronauti, insa el suporta greutati mari, si isi pastreaza forma, iar dupa ce e incalzit la 80 de grade si inghetat si dezghetat de vreo 8 ori chiar are rezistenta mai mare.

LUNA baza material
Prototip de material pentru bazele de pe luna, dezvoltat de ESA.

LUNA are suficient regolit, insa astronautii probabil ca nu vor avea prea mult din cealalta componenta necesara pentru a face acest material, pe care il puteti vedea mai sus. Desigur ca astronautii ar putea fi trimisi de pe Pamant cu suficiente rezerve de uree pentru a-si cosntrui bazele de pe LUNA, sau macar componente din ele, dar totul depinde de testele pe care ESA le face acum si cat succes ar urma sa aiba acestea dupa finalizare.

LUNA ar urma sa aiba noi astronauti trimisi de catre cei de la NASA in urmatarii ani, daca planurile vor fi duse la final, insa mai este mult de munca pana cand totul va fi putea dus la un final fericit.