Gaura Neagra INCREDIBILA care i-a UIMIT Total pe Astronomi

Gaura neagra incredibila analizata de catre astronomi in ultima vreme are descoperit un fenomen incredibil care i-a uimit in totalitate pe experti.

gaura neagra disc

Gaura neagra reanalizata recent de catre astronomii de la California Institute of Technology a reusit sa ii uimeasca pe acestia cu un fenomen incredibil care are loc in mod repetat de ceva vreme. Conform astronomilor care s-au uitat cu atentie la ceea ce se intampla cu aceasta gaura neagra, ea ar avea lumina care “scapa” in univers sub forma unui bumerang, nu in forma “normala” care a fost observata pentru alte obiecte de acest gen care exista in cosmos acum.

Gaura neagra are langa ea o stea, iar impreuna formeaza un corp care este cunoscut cu denumirea XTE J1550-564, fenomenul care se intampla acolo fiind un real mister pentru astronomi. Gaura neagra are o masa ce este de aproximativ 10 ori mai mare decat cea a soarelui, si este amplasata la o distanta de 17.000 de kilometri de Pamant, steaua din apropierea sa fiind localizata la o distanta foarte mica, iar asta a facut descoperirile posibile acum.

Gaura Neagra INCREDIBILA care i-a UIMIT Total pe Astronomi

Gaura neagra are in discul de acretie lumina vizibile, iar uneori acasta “scapa” in univers, dar in loc sa iasa direct din acest disc, ea este trasa inapoi spre centrul obiectului, si apoi e reflectata de disc in univers. Acest fenomen este descris de catre astronomi ca unul de bumerang, iar pentru o gaura neagra ei n-au mai vazut ceva similar, cel putin nu pana acum, deci vorbim pana la urma si despre o premiera care spune multe despre acest obiect foarte mare.

“De obicei, ceea ce studiem este lumina care provine din gazul respectiv. și sări de pe acest disc care spiralează spre gaura neagră. În mod normal, echipa studiază lumina provenind din acea coroană și lovind discul, sărind, apoi ajungând la telescoapele noastre. Este ceva ce studiam de multă vreme. Lucrul pe care l-am găsit, care a fost prezis în anii ’70, este că puteți vedea lumina care provine de pe disc aplecat înapoi în sine.”

Gaura neagra care are acest fenomen incredibil in centrul sau ar putea ajuta astronomii sa isi dea seama si cat de repede se misca aceste obiecte de mari dimensiuni din care in mod normal nu “scapa” nimic. In functie de cata lumina scapa in univers, chiar si prin fenomenul de bumerang, astronomii pot calcula cat de rapid se invarte o gaura neagra, ceea ce ar fi o premiera pentru ca pana in momentul de fata nu s-a putut calcula in vreun fel acest lucru.

Gaura neagra in care a fost descoperit acest fenomen a fost monitorizata cu multi ani in urma de catre astronomi, deci un set mai “proaspat” de date ar putea sa dezvaluie mai multe despre situatie.