Planeta Mercur: Fenomenul UMITOR care are loc de Maine

Planeta Mercur va trece incepand de maine printr-un fenomen uimitor pe care-l poti vedea si din Romania, iata ce urmeaza sa poata fi observat in curand.

Planeta Mercur observatie

Planeta Mercur este cea mai mica din sistemul nostru solar, este cea mai apropiata in raport cu soarele, iar incepand de maine va fi prinsa intr-un nou fenomen important pentru omenire. Mai exact, incepand de maine, 4 iunie, planeta Mercur va deveni mult mai usor vizibila pe cer, iar asta pe masura ce Venus urmeaza sa dispara in totalitate in umbra soarelui ca parte a orbitei sale obisnuite pe care o face in jurul steiei din sistemul nostru solar anual.

Planeta Mercur a fost mai mereu in umbra “surorii” sale Venus, si din cauza aceasta este in mod obisnuit destul de greu vizibila pe cerul instelat, dar lucrurile se vor schimba petnru o perioada lunga de timp. Venus urmeaza sa dispara pentru nu mai putin de 6 luni incepand de maine, astfel ca planeta Mercur va fi mult mai usor de observat in toata aceasta perioada de timp chiar si cu ochiul liber, dar numai daca va fi si cer senin pentru a o putea urmari.

Planeta Mercur: Fenomenul UMITOR de care poti Profita Maine

Planeta Mercur urmeaza sa poata fi foarte usor observata inclusiv in compania lunii, sau a planetelor Saturn si Jupiter, toate apropiindu-se pe cer, in unele zile inclusiv Marte facandu-si aparitia. Spectacolele de acest gen nu sunt chiar atat de dese pe cerul instelat, astfel ca tot ceea ce vom putea vedea in urmatoarele zile este ceva ce nu se va intampla in toata perioada in care planeta Mercur va fi mult mai usor de observat pe cer decat in mod obisnuit.

Planeta Mercur a reintrat in atentia lumii dupa ce JAXA si ESA au decis sa trimita o noua nava spatiala pentru a o explora, aceasta fiind deja in calatorie spre corpul cosmic, si ne va dezvalui noi secrete ascunse pana acum. Intre timp, observarea pe care o putem face pentru planeta Mercur este una destul de limitata, insa pentru astronomii obisnuiti vorbim despre ceva care nu se intampla prea des in viata de zi cu zi, si care este totusi destul de important.

Planeta Mercur va putea fi vazuta mai usor cu un binoclu, sau un telescop, decat cu ochiul liber, si ar fi bine sa va uitati cu atentie la tot ceea ce va fi vizibil pe cer incepand de maine.