Planeta Mercur: VIDEO EXTRAORDINAR care a Surprins Omenirea

Planeta Mercur este prezentata intr-un nou video extraordinar care ne prezinta imagini inregistrate zilele trecute langa cea mai apropiata planeta in raport cu soarele, ea fiind vizitata de catre nava spatiala BepiColombo. V-am spus in repetate randuri faptul ca Agentia Spatiala Europeana, ESA, desfasoara in aceasta perioada o misiune speciala la planeta Mercur, scopul fiind de a surprinde noi imagini cu acest corp cosmic si de a incerca sa ii explice mai multe dintre mistere.

Planeta Mercur este cea mai apropiata de soare, ea nefiind pana acum explorata de pe suprafata din cauza temperaturilor extrem de ridicate si a radiatiilor care se inregistreaza in mod constant acolo. Oamenii de stiinta incearca totusi sa se foloseasca de nava spatiala BepiColombo pentru a explora mai multe dintre misterele pe care planeta Mercur le ascunde, iar clipul video de mai sus ne arata inceputul acestei misiuni importante.

Planeta Mercur: VIDEO EXTRAORDINAR care a Surprins Omenirea

Planeta Mercur a fost survolata de catre nava spatiala BepiColombo la distante de 900 – 93.000 kilometri, timp in care au fost inregistrate 53 de poze, unele dintre ele fiind folosite pentru crearea clipului de mai sus. Nava spatiala BepiColombo va mai face inca alte 5 survolari pe langa planeta Mercur inainte de a intra complet in orbita acesteia undeva in anul 2025, dupa care va continua misiunea de inregistrare a imaginilor cu planeta.

Planeta Mercur a fost survolata de catre sonda spatiala BepiColombo la o distanta de doar 200 de kilometri fata de suprafata sa, insa in timpul noptii, astfel ca nu s-au putut inregistra imagini cu ceea ce se intampla acolo. Imaginile care sunt inregistrate pentru planeta Mercur sunt de mica rezolutie si doar alb negru, iar asta pentru ca instrumentele de fotografiere nu sunt capabile sa inregistreze imagini la o calitate mai ridicata din pacate.

Planeta Mercur ar trebui sa aiba multe dintre secretele sale dezvaluite in urmatorii ani de misiunea spatiala BepiColombo, asa ca ramane sa vedem ce va mai fi anuntat de catre cercetatori.