Soarele: Descoperire cu IMPACT URIAS pentru Intreaga Omenire

Soarele are parte de o descoperire foarte importanta care poate avea un impact extrem de mare asupra intregii omeniri, iata ce au vazut astronomii.

Soarele ceas

Soarele este in centrul unei descoperiri care va avea un impact urias asupra intregii omeniri, iar multumita ei cercetatorii vor reusi sa aiba la dispozitie o serie de informatii extrem de importante despre stea. Vorbim despre ceva ce astronomii numesc “ceasul soarelui”, adica o formula matematica gandita de catre cercetatori pentru a afla cand au loc ciclurile prin care trece soarele la diverse intervale de timp, totul pentru a sti si cand ar putea fi Pamantul afectat.

Soarele trece prin cicluri solarei o data la cam 11 ani de zile, acestea fiind marcate de activitate modificata, adica intensa sau slaba, ele determinand sai vanturile solare care afecteaza echipamentele electronice de pe Pamant. Conform cercetatorilor, intensitatea activitatii pe care o are soarele este diferita de la un ciclu la altul, iar in situatiile de activitate ridicata, echipamentele electronice de pe Pamant pot fi sever afectate, ceea ce are impact asupra vietii noastre.

Soarele: Descoperire cu IMPACT URIAS pentru Intreaga Omenire

Soarele trece in mod regulat prin aceste cicluri, iar noula formula de calcul pentru a determina cand au ele loc poate ajuta la impiedicarea distrugerilor de sateliti, probleme cu retelele electrice de pe Pamant, si nu numai. Pentru a proteja Pamantul, cercetatorii au creat o tehnica prin care pot determina cand au loc aceste cicluri prin care trece soarele, ele fiind, aparent, mult mai predictibile decat s-a crezut pana in momentul de fata, cel putin in teorie.

“Oamenii de știință își petrec viața încercând să citească cartea naturii. Uneori, creăm o nouă modalitate de a transforma datele, iar ceea ce părea a fi dezordonat și complicat este brusc foarte simplu. În acest caz, metoda noastră cu ceasul Soarelui a arătat o pornire clară și o oprire a timpului, demarcând intervale liniștite și active pentru vremea spațială pentru prima dată. “

Soarele, prin eruptiile sale si radiatiile aruncate in sistemul solar, a afectat sever in repetate randuri infrastructura de telecomunicatii de pe Pamant, si nu numai, astfel ca aceasta descoperire are implicatii majore. Multumita ei putem sa ne protejam mult mai bine in cazul unor eruptii care pot avea potential de a perturba comunicatiile, localizarea prin GPS, si nu doar atat, soarele avand un impact urias asupra Pamantului prin radiatiile pe care le emite.

Soarele ar urma sa intre in perioada urmatoare intr-un ciclu cu activitate ceva mai redusa, care ar putea dura cateva decenii, insa chiar si asa, descoperirea aceasta este una extrem de importanta.