Planeta Jupiter: Fenomenul INCREDIBIL Vizibil si din Romania

Planeta Jupiter va fi in centrul unui fenomen incredibil impreuna cu Saturn, iata ce nu a mai fost vazut pe cer de cateva sute de ani de catre astronomi.

Planeta Jupiter craciun

Planeta Jupiter va trece zilele acestea printr-un fenomen incredibil care va fi vizibil inclusiv in Romania in perioada urmatoare, astfel ca daca sunteti dornici sa-l urmariti pe cerul instelat deasupra tarii noastre. Mai exact, planeta Jupiter impreuna cu Saturn, vor forma ceea ce astronomii numesc o “dubla planeta”, ea urmand a fi vizibila pe cerul instelat pentru toata lumea, inclusiv de la distante mai mari, fenomenul in sine fiind extrem de rar.

Planeta Jupiter si Saturn se vor apropia extrem de mult una de cealalta, iar de aceea vor fi vizibile in ceea ce pare a fi o “dubla planeta”, iar oamenii de stiinta spun ca acest fenomen nu a mai avut loc din Evul Mediu. Distanta foarte mare in timp la care se intampla aceste fenomene ne spune si cat de important este fenomenul care urmeaza sa aiba loc in sistemul solar in legatura cu planeta Jupiter si Saturn, astfel ca el ar trebui urmarit de catre orice fel de astronomi.

Planeta Jupiter: Fenomenul INCREDIBIL Vizibil si din Romania

Planeta Jupiter va fi in cel mai apropiat punct de Saturn undeva in jurul datei de 21 decembrie, cand e solstitiul de iarna, astfel ca atunci ele vor fi vizibile la o distanta atat de mica, si asta e ceva ce trebuie luat in calcul. Fenomenul va avea loc doar in acea zi de 21 decembrie, nu si in altele, astfel ca daca sunteti cu adevarat interesati sa-l vedeti, ar trebui sa va uitati cu foarte mare atentie pe cer in acea zi, altfel riscati sa-l pierdeti in totalitate, pana in 2080.

Planeta Jupiter si Saturn au folosita denumirea “marea conjunctie” pentru aceasta intalnire apropiata pe care o vom vedea pe cer, iar urmatoarea va avea loc la o distanta mult mai mica in timp in comparatie cu cea anterioara. Se pare ca alinierea dintre planeta Jupiter si Saturn a avut deja loc cu cateva saptamani in urma, insa din cauza modului in care se misca Pamantul in univers, noi o vom vedea abia pe data de 21 decembrie, deci peste mult timp.

Planeta Jupiter si Saturn vor fi vizibile pe cer in cadrul acestui fenomen fara a fi nevoie de vreun telescop, astfel ca oricine va putea sa le urmareasca fara probleme inainte de Craciun, si ar trebui sa o faceti.