Huawei: Decizia RADICALA care Aduce o Schimbare IMPORTANTA

Huawei a luat o decizie radicala care aduce si o schimbare foarte importanta pentru clientii sai din intreaga lume, iata ce a facut compania chinezeasca

huawei cloud

Huawei a luat o decizie radicala in fata tuturor problemelor cu care se tot confrunta in aceasta perioada din an, iar asta pentru a se asigura ca are parte si de evolutia pe care o doreste pentru afacerile sale in cursul urmatorului an. Cei de la Huawei au luat decizia de a se concentra foarte muilt pe echipamentele de tip server pentru infrastructurile de tip cloud, compania generand venituri insemnate din vanzarea acestora la nievl global.

Huawei vine servere pentru sisteme de tip cloud de ceva vreme, si are inclusiv sisteme de inteligenta artificiala gandite special pentru clientii sai, iar din moment ce sanctiunile din SUA ar putea ramane in continuare, compania se concentreaza pe cloud. Huawei a accelerat masiv dezvoltarea diviziei care dezvolta echipamente pentru cloud inca de la inceputul acestui an, dorind ca ea sa intreaca incasarile generate de vanzarile de telefoane, sau echipamentele de telecomunicatii.

Huawei: Decizia RADICALA care Aduce o Schimbare IMPORTANTA

Huawei ar urma sa castige o serie de contracte cu statul din China pentru a continua sa aiba parte de un flux crescut de incasari, insa vrea deasemenea sa devina un jucator foarte important pe piata dispozitivelor pentru cloud, la nivel global. Huawei si-a diversificat tot mai muilt oferta de produse de tip cloud in ultimele luni pentru clientii din intreaga lume, si va continua sa faca acest lucru pentru ca are nevoie sa si genereze incasari pe masura.

“Huawei se concentrează asupra afacerii sale în cloud, care încă mai are acces la cipurile din SUA, în ciuda sancțiunilor împotriva companiei, pentru a-și asigura supraviețuirea. Afacerea de cloud computing a grupului chinez, care vinde puterea de calcul și stocarea către companii, inclusiv oferindu-le acces la AI, se află cu mult în spatele Alibaba și Tencent, liderii pieței din China. Dar este în creștere rapidă, iar în ianuarie Huawei a pus unitatea pe picior de egalitate cu afacerile sale de telefoane inteligente și echipamente de telecomunicații.”

Huawei va avea totusi o problema cu unele dintre componentele folosite in produsele sale, in special procesoarele, iar asta pentru ca marea majoritate erau cumparate de la companii americane, iar acum nu mai poate face asta. Diverse companii din China au inceput totusi sa lanseze alternative la componentele americane, inclusiv procesoare, memorii, medii de stocare, si nu numai, insa ramane de vazut cam cat de bune s-ar putea dovedi a fi acestea.

Huawei incearca orice pentru a ramane un jucator important in toate pietele in care este activa, iar cu ajutorul statului chinez va putea fara discutie sa isi indeplineasca orice fel de obiective isi stabileste.