Gaura Neagra: VIDEO INCREDIBIL, Iata cum DEVOREAZA o Stea

Gaura neagra este prezentata intr-un clip video in momentul in care devoreaza o stea, iata ce se intampla in cadrul unui fenomen de acest gen.

Gaura neagra este unul dintre obiectele din univers care mai mereu i-a surprins pe cercetatori, insa rareori avem ocazia de a vedea cum se intampla multe dintre fenomenele din spatiul cosmic, chiar daca doar sub forma de simulare. In clipul video de mai sus puteti vedea cum este devorata o stea de catre o gaura neagra, si cum este format un disc de acretie in jurul sau din cauza modului in care aceasta este inghitita de catre obiect.

Gaura neagra a devorat steaua care s-a apropiat prea mult de centrul sau, si in acest proces creeaza o distributie masiva de materiale in jurul sau, acestea fiind vizibile doar cu ajutorul telescoapelor cu raze X. Materialele care sunt “smulse” dintr-o stea care este devorata de catre o gaura neagra sunt prinse in ceea ce este cunoscut in mod comun ca un disc de acretie, iar clipul video de mai sus ne prezinta exact cum se intampla totul in univers.

Gaura Neagra: VIDEO INCREDIBIL, Iata cum DEVOREAZA o Stea

Gaura neagra are de foarte multa vreme observate aceste discuri de acretie, insa pana acum cercetatorii n-au avut prea multe informatii 100% clare cu privire la modul in care se formeaza ele. Ei bine, lucrurile se schimba acum, iar asta pentru ca in clipul video de mai sus putem vedea foarte clar ca un disc de acretie pe care il are o gaura neagra se formeaza foarte clar si usor in momentul in care o stea, sau eventual o planeta, este devorata de ea.

“În teoria clasică, flacăra TDE este alimentată de un disc de acumulare, producând raze X din regiunea interioară în care gazul fierbinte spiralează în gaura neagră. Dar pentru majoritatea TDE-urilor, nu vedem raze X – acestea strălucesc în cea mai mare parte a lungimilor de undă ultraviolete și optice – așa că s-a sugerat că, în locul unui disc, vedem emisiile cauzate de coliziunea fluxurilor de resturi stelare.”

Gaura neagra este cunoscuta ca un obiect care distruge orice se apropie prea mult de centrul sau, iar ceea ce vedem aici este exact acest fenomen impresionant, din cauza caruia au fost distruse multe planete si stele. Oamenii de stiinta inca analizeaza modul in care au loc fenomenele de acest gen, insa e improbabil sa aflam vreodata foarte clar prea multe detalii fara a putea observa indeaproape un eveniment de acest gen din univers.

Gaura neagra ramane totusi un obiect din spatiul cosmic care este monitorizat cu foarte mare atentie de catre cercetatori, si pe masura ce se aduna mai multe informatii, aflam mai multe dintre secretele care se ascund in spatele sau.