Planeta Mercur: Anunt INCREDIBIL, IMPORTANTA pentru Omenire

Planeta Mercur este in centrul unui anunt uluitor care este de o foarte mare importanta si pentru omenire, iata ce se intampla la mare distanta de noi.

Planeta Mercur este cea mai apropiata de soarele din sistemul solar, si tocmai acest criteriu a fost determinant in alegerea sa ca viitoare destinatie pentru o nava spatiala trimisa de catre ESA, Agentia Spatiala Europeana, catre ea. Vorbim despre nava spatiala BepiColombo, care a plecat acum cateva luni spre planeta Mercur, iar saptamana viitoare va ajunge la doar 10.720 de kilometri de Venus, de a carei putere gravitationala se va folosi in drumul sau.

Planeta Mercur este departe de Pamant, iar nava BepiColombo va folosi puterea gravitationala pe care o are Venus pentru a-si creste viteza, si reduce timpul de calatorie catre obiectivul sau principal. Camera principala a navei spatiale nu va putea fi activata de catre cercetatorii japonezi pana cnad nava ajunge la planeta Mercur, insa vor incerca sa foloseasca alte camere de la bordul navei pentru a surprinde imagini cu atmosfera planetei Venus.

Planeta Mercur: Anunt INCREDIBIL, IMPORTANTA pentru Omenire

Planeta Mercur a avut aceasta misiune gandita si lansata inainte ca informatii cu privire la faptul ca in atmosfera de pe Venus s-ar putea ascunde forme de viata, asa ca nu a fost pregatita pentru a face cercetare si acolo. In aceasta idee, oamenii de stiinta nu prea au cum sa surprinda imagini din atmosfera planetei Venus care sa confirme, sau sa infirme, teoria care circula acum pe internet, deci ramane sa asteptam si sa vedem ce vor vedea pe planeta Mercur.

Planeta Mercur va fi vizitata de catre nava spatiala BepiColombo abia undeva prin 2025, iar asta din cauza faptului ca e atat de departe de Pamant, insa pana atunci ea va putea inregistra o varietate de alte imagini din diverse zone ale cosmosului. Planeta Mercur va fi atunci analizata indeaproape de catre BepiColombo, si vom afla alte informatii importante cu privire la planeta si la ceea ce se ascunde in exteriorul sau, insa trebuie multa rabdare pentru ca toate sa se intample.

Planeta Mercur a mai fost vizitata in trecut, nicio agentie spatiala nu a reusit sa mentina o nava pe suprafata sa, si nici acum nu se va intampla acest lucru din cauza mediului foarte neprietenos.