Planeta Venus: ULUITOARE Imagine NASA, cum a SURPRINS Lumea

Planeta Venus are prezentata o uluitoare imagine de catre NASA, iata cum a fost surprinsa intreaga lume de ceea ce ni se arata, si ce multi nu vazusera.

Planeta Venus eruptie

Planeta Venus este in momentul de fata in centrul foarte multor discutii cu privire la existenta, sau nu, a unor urme de viata acolo, iar in centrul acestui scandal, sa ii spunem, cei de la NASA au publicat o imagine cu adevarat impresionanta. Mai exact, NASA incearca sa ne prezinte, prin imaginea de mai jos, cum ar putea arata un vulcan de pe planeta Venus, daca vreo sonda trimisa acolo ar reusi sa inregistreze vreo imagine cu unul care ar fi si activ.

Planeta Venus are foarte multi vulcani activi pe suprafata sa, acest lucru fiind stiut de catre foarte multa lume, insa ceea ce vedem mai jos este o noua dovada a faptului ca exista inca foarte multe necunoscute in ceea ce o priveste. La inceputul acestui an a fost confirmat faptul ca pe planeta Venus exista vulcani activi, iar cei de la NASA s-au bazat pe ceea ce exista pe Pamant pentru a incerca sa reproduca intr-o anumita masura felul in care ar arata vulcanii de acolo.

Planeta Venus: ULUITOARE Imagine NASA, cum a SURPRINS Lumea

Planeta Venus eruptie vulcanica

Planeta Venus are prezentata in imaginea de mai sus ceea ce ar fi o eruptie vulcanica inregistrata pe suprafata sa, acestia avand un rol extrem de important in evolutia corpului cosmic pana in momentul de fata. Vulcanii au umplut atmosfera de pe planeta Venus cu elementele care o formeaza, iar lava s-a intins pe cam toata suprafata ei, si face imposibila trimiterea de nave spatiale care sa o poata explora, macar intr-o foarte mica masura.

“Deși imaginile pe scară largă ale lui Venus au fost realizate cu radar, norii groși de acid sulfuric ar inhiba luarea de perspective optice de lumină. Cu toate acestea, este prezentată reconstrucția unui vulcan venusian în erupție de către un artist. Vulcanii ar putea juca un rol important într-un ciclu de viață pe Venus, deoarece ar putea împinge alimentele chimice în atmosfera superioară mai rece, unde ar putea pluti microbii flămânzi. În imagine, panoul unui vulcan în erupție se ridică în sus, în timp ce un vast câmp de lavă acoperă o parte a suprafeței fierbinți și crăpate a gemenilor supraîncălziți ai Pământului.”

Planeta Venus ar putea avea inclusiv microbi transportati in atmosfera de catre gazele eliberate de vulcanii care erup, insa cei de la NASA spun ca in momentul de fata o asemenea ipoteza e mai mult controversata decat altceva. Desigur ca de aici si pana la o reala detectare a vietii pe planeta Venus este o cale foarte lunga, insa NASA incearca macar sa ne prezinte cum ar arata corpul cosmic daca ar fi vizitat de vreo nava spatiala in momentul de fata.

Planeta Venus nu va fi monitorizata prea curand de catre vreo nava spatiala, cei de la NASA neavand vreun plan deocamdata de a trimite o nava acolo, insa Rusia ar putea face din nou acest lucru in cursul urmatorilor ani.