LUNA: Hotararea INCREDIBILA cu IMPACT MARE pentru Omenire

LUNA este in centrul unei hotarari incredibile anuntate de catre NASA, iata ce impact foarte mare va avea aceasta pentru toata moenirea acum.

luna nuclear

LUNA este in centrul unei hotarari finale luate de catre agentia spatiala NASA pentru viitorul omenirii, totul fiind doar un proiect vara trecuta, insa acum se trece la finalizarea planurilor si inceperea lucrului efectiv pentru a indeplini totul. Mai exact, in vara va spuneam ca NASA vrea sa faca un reactor nuclear pe luna care sa sustina proiectul de colonizare al satelitului natural al Pamantului, si se pare ca totul urmeaza sa fie dus in curand la indeplinire de catre americani.

LUNA va avea un reactor nuclear construit pe luna fie de catre NASA in colaborare cu unele companii private din SUA, fie doar de catre acestea din urma, iar atat agentia spatiala americana, cat si ministerul pentru Energie din SUA sunt implicate in proiect. Cele doua institutii cer acum oferte de la companii private pentru a construi un reactor nuclear, un sistem de transport pentru el, dar si o platforma de aterizare pe luna, totul urmand a fi pregatit pana in 2026.

LUNA: Hotararea INCREDIBILA cu IMPACT MARE pentru Omenire

LUNA nu va avea reactorul nuclear asamblat acolo, ci el va fi trimis gata facut direct de pe Pamant, astfel ca acolo ar urma doar sa aterizeze, si sa furnizeze energia necesara pentru a sustine o constructie de nu prea mari dimensiuni in care vor sta astronautii. Luna nu e singura locatie in care NASA vrea sa aiba un reactor nuclear, planeta Marte fiind deasemenea vizata, insa avand in vedere ca aceasta e mult mai departe, planurile sunt mai greu de pus in practica.

“Odată ce tehnologia este dovedită prin demonstrație, sistemele viitoare ar putea fi mărite sau mai multe unități ar putea fi utilizate împreună pentru misiuni de lungă durată pe Lună și, eventual, pe Marte. Patru unități, care furnizează 10 kilowați de energie electrică fiecare, ar furniza suficientă energie pentru a stabili un avanpost pe Lună sau pe Marte. Abilitatea de a produce cantități mari de energie electrică pe suprafețele planetare utilizând un sistem de alimentare cu suprafață de fisiune ar permite explorarea pe scară largă, stabilirea avanposturilor umane și utilizarea resurselor in situ, permițând în același timp posibilitatea comercializării.”

LUNA va avea un reactor nuclear capabil sa furnizeze 10 kW de energie, deci nu chiar atat de mult, insa suficient pentru a sustine o prezenta redusa de persona, dar permanenta, pe suprafata satelitului natural. Nu se stie cate sute de milioane, sau miliarde, de dolari ar trebui cheltuiti pentru ca acest plan sa fie dus la bun sfarsit, dar e destul de clar ca e nevoie de investitii foarte mari, mai ales ca este implicat sectorul privat, care trebuie sa faca si profit din toate aceste misiuni.

LUNA va avea un echipaj uman trimis din nou de catre NASA pe suprafata sa pana in 2026, astfel ca intai vor ajunge oamenii, si abia apoi vom vedea un reactor nuclear, sau orice va mai dori sa trimita NASA acolo.