Calea Lactee: DISTRUGEREA Facuta de Gaura Neagra Supermasiva

Calea Lactee are in centrul sau o gaura neagra supermasiva care a provocat o uriasa distrugere pe o intindere impresionanta, iata ce s-a intamplat.

Calea Lactee giganti

Calea Lactee are in centrul sau o gaura neagra supermasiva despre care cu siguranta stiti deja, una impresionanta care a generat foarte multe discutii in randul cercetatorilor din intreaga lume, dar una care este foarte atent monitorizata. Ei bine, in baza acestor monitorizari foarte atente, oamenii de stiinta au facut o descoperire foarte importanta, mai exact cea ca aceasta gaura neagra din Calea Lactee a distrus partial unele dintre stelele din apropierea sa.

Calea Lactee are in centrul sau foarte multe stele, insa cele care se afla la distante de 1.6 ani-lumina fata de gaura neagra supermasiva din centrul sau, au avut straturile exterioare distruse de catre un foarte puternic jet de gaze. Unii dintre voi stiti deja ca gaurile negre pot arunca in univers foarte puternice jeturi de gaze care au efect devastator pentru planete si stele, iar in cazul celei din Calea Lactee, se pare ca s-a intamplat acest lucru, cu un efect pe masura.

Calea Lactee: DISTRUGEREA Facuta de Gaura Neagra Supermasiva

Calea Lactee a avut la un moment dat zona sa centrala inundata de doua explozii de jeturi de gaze si raze gamma, acestea distrugand straturile exterioare ale unor stele care s-au aflat in vecinatatea gaurii negre. Exploziile ar fi avut loc acum aproximativ 4 milioane de ani, cand in acea gaura neagra din Calea Lactee ar fi intrat un obiect de dimensiuni mari, insa deocamdata nu se stie foarte clar exact ce anume s-a intamplat, mai ales ca vorbim si despre ceva ce a avut loc cu foarte mult timp in urma.

“Gaura neagră supermasivă, Sagetatorul A *, a lansat un puternic jet de gaz care a smuls straturile exterioare ale uriașilor roșii. Asta a transformat stelele în giganți roșii mai mici sau stele mai fierbinți și mai albastre. Astăzi, Săgetătorul A * este liniștit, dar două bule enorme de gaz care emite raze gamma înrădăcinate în centrul turnului Căii Lactee, mult deasupra și sub planul galaxiei (SN: 12/9/20). Aceste bule de gaz implică că gaura neagră a prins viață în urmă cu aproximativ 4 milioane de ani, când a căzut ceva în ea.”

Calea Lactee nu are in acea zona stele uriase cu straturi exterioare foarte fierbinti si suprafete rosii, acestea avand respectivele straturi exterioare distruse in totalitate, astfel ca ele sunt si mai reci decat alte stele. Totul s-a intamplat din cauza acelor jeturi de gaze eliminate de catre gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee, si oricand e posibil ca ceva similar sa se intample in aceeasi regiune, cu efecte devastatoare pentru planete si stele.

Calea Lactee nu a avut pana acum vreo descoperire de acest gen facuta, in ciuda faptului ca galaxia este foarte atent monitorizata de catre foarte multi oameni de stiinta, cea ce ne arata ca multe secrete inca se ascund in ea.