Mesaj de la Valeriu Gheorghita privind Imunitatea COVID-19

Mesaj Valeriu Gheorghita Imunitatea COVID-19

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania, a facut un anunt foarte interesant pentru milioane de romani din toata tara care s-au vaccinat, sau se vor vaccina, el spunand ca imunitatea va dura minim 12 luni.

Valeriu Gheorghita spune ca imunitatea data de vaccinarea impotriva COVID-19 dureaza minim 12 luni de zile, iar asta pentru ca inca nu exista monitorizare mai lunga de aceasta perioada, testele pentru vaccinuri incepand in primavara anului trecut.

Valeriu Gheorghita spune ca e improbabil ca vaccinarea impotriva COVID-19 sa se faca sezonier, ca in cazul gripei, iar asta pentru ca imunitatea dureaza mai mult decat atat, astfel ca e posibil sa fie nevoie de vaccinare doar o data la 2 ani de zile, de exemplu.

“În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu. E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă.

Cu siguranță vor exista aceste vaccinuri și, în cazul în care vom avea o prevalență crescută a acestor infecții, este posibil să efectuăm o a treia doză cu acest vaccin adaptat noilor tulpini. a declarat Valeriu Gheorghita la Antena 3.”