Planeta Saturn: VIDEO Uimitor, Cum Formeaza Inelele Sale un Mini Sistem Solar

Planeta Saturn este a doua cea mai mare din sistemul solar, iar in orbita sa se afla o serie de luni care se invart in interiorul inelelor celebre care inconjoara planeta, si pe care le puteti vedea mai sus. “Dansul” pe care aceste luni il fac in jurul planetei Saturn este prezentat in clipul video de mai sus ca orbitarea pe care o fac planetele din sistemul solar in jurul soarelui, comparatia in sine fiind impresionanta din foarte multe puncte de vedere, chiar daca e usor fortata.

Planeta Saturn este mare, nu la fel de mare precum soarele, dar lunile sale o orbiteaza pe orbite destul de similare precum cele pe care le au planetele din sistemul solar in jurul soarelui nostru. Puteti vedea si calcule pentru perioadele de timp necesare pentru ca lunile pe care planeta Saturn sa-si completeze orbitele in jurul sau, impreuna cu vitezele pe care le ating, si totul se intampla in interiorul inelelor care inconjoara corpul cosmic, unele foarte neprietenoase.

Planeta Saturn: VIDEO Uimitor, Cum Formeaza Inelele Sale un Mini Sistem Solar

Planeta Saturn are in inelele sale foarte mult bucati de gheata care au dimensiuni ce variaza de la cele microscopice la cele de dimensiunile unor autobuze, astfel ca e greu de navigat printre ele. Desigur ca lunile pe care planeta Saturn le are pot distruge orice fel de bucati de gheata de acest gen, insa o nava spatiala nu ar putea trece printre ele, planeta fiind observata din diverse alte unghiuri pentru a se inregistra imagini si clipuri video.

Planeta Saturn nu este singura din sistemul solar care are inele in jurul sau, atat Uranus, cat si Neptun avand deasemenea inele, dar acestea nu au fost reprezentate in chiar toate pozele facute planetelor. Desigur ca planeta Saturn a fost deasemenea monitorizata mult mai atent decat celelalte de-a lungul timpului, astfel ca se cunosc si mai multe informatii cu privire la ea fata de cele care sunt cunoscute in legatura cu celelalte planete ale sistemului solar.

Planeta Saturn ramane in atentia cercetatorilor in momentul de fata chiar daca nu mai exista vreo nava spatiala care s-o orbiteze, cea Cassini a NASA fiind distrusa cu foarte mult timp in urma.