Gaura Neagra: Uluitoarea Premiera Observata de Cercetatori

Gaura Neagra faramitare

Gaura neagra ramane unul dintre obiectele din univers care inca are foarte multe secrete ascunse fata de oamenii de stiinta, iar astazi vorbim despre unul dintre cele neobisnuite din univers. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa observe pentru prima oara ceea ce ei numesc o stea care a fost transformata in spaghetti dupa o incursiune cu o gaura neagra, proces pe care ei l-au mai descris in trecut, dar pe care abia acum au reusit sa il observe de fapt.

Gaura neagra care distruge o stea lasa in jurul sau urmele obiectului cosmic pe care l-a dezintegrat, iar oamenii de stiinta compara aceste urme ca un sir de spaghetti care o inconjoara. Oamenii de stiinta au prezentat in diverse randuri teorii cu privire la acest fenomen, insa cei din Olanda au reusit recent sa observe felul in care o gaura neagra a reusit sa distruga o stea intr-un asemenea mod, iar confirmarea venita de la ei este una destul de impresionanta.

Gaura Neagra: Uluitoarea Premiera Observata de Cercetatori

Gaura Neagra faramitare spaghetti
FOTO: NASA / CXC / M. Weiss

Gaura neagra, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, devoreaza o stea incetul, cu incetul, rupand fasii din suprafata sa pana cand nu mai ramane nimic din aceasta, iar materialele ramase o inconjoara. O gaura neagra are o forta de atractie foarte mare, ea reusind sa distruga in totalitate orice fel de stea, sau planeta, care ajunge in apropierea sa, ceva ce se intampla peste tot in univers, dar este extrem de greu de observat de cercetatori.

Gaura neagra distruge o stea, sau o planeta, intr-o perioada foarte lunga de timp, astfel ca nu vorbim despre un fenomen care se intampla in cateva ore, sau zile, ci pe perioade mult mai lungi de timp. Oamenii de stiinta vad aceste evenimente cu intarziere pentru ca in apropierea Pamantului nu exista gauri negre si stele care sa fi interactionat intr-un asemenea mod in perioada recenta, asa ca toate aceste cercetari necesita foarte mult timp.

Gaura neagra va ramane in continuare un element foarte important din univers pe care oamenii de stiinta il vor cerceta, si ne asteapta descoperiri mai importante in viitorul apropiat.