Android 12: Schimbarea Radicala Anuntata Oficial de Google

Android 12 partajare

Android 12 a fost dezvaluit deja in totalitate de catre compania Google pentru utilizatorii de telefoane din intreaga lume, noua versiune venind cu foarte multe noutati extrem de interesante, dar si cu unele schimbari foarte bune. Una dintre aceste schimbari are legatura cu interfata de partajare a continutului, aceasta putand fi in momentul de fata modificata de catre aplicatiile terte instalate in telefoane de catre utilizatori, dar totul se va schimba.

Android 12 nu va mai permite modificarea acestei interfete pentru ca aplicatiile sa afiseze orice vor ele, in schimb o interfata unica la nivel de sistem de operare va fi afisata pentru toata lumea, ceea ce este o veste excelenta, pana la urma. Cei de la Google au luat aceasta decizie si au anuntat-o in mod public in cadrul Google I/O 2021, astfel ca incepand cu Android 12 ar trebui sa scada inclusiv atacurile de tip phishing care se fac folosindu-le.

Android 12: Schimbarea Radicala Anuntata Oficial de Google

Android 12 are facuta aceasta modificare si pentru ca Google nu a vrut vreodata sa permita modificarea acelei interfete in vreun fel, insa dezvoltatorii s-au gandit ca n-ar strica sa faca asta, desi teoretic nici n-ar fi trebuit sa o poata face. Google a gasit totusi solutia pentru a bloca rapid o asemenea functionalitate care in unele cazuri nici nu era chiar atat de sigura, insa modificarea va veni doar in Android 12, restul versiunilor urmand a ramane fara ea.

Android 12 va avea aceasta modificare facuta chiar din momentul instalarii, deci daca in telefonul vostru Android va ajunge mai greu actualizarea, atunci va veti putea bucura in continuare de tot ceea ce aveti acum. Avand in vedere ca producatorii de telefoane lanseaza mult mai greu decat Google actualizari pentru sistemul de operare, e clar ca Android 12 nu va ajunge foarte rapid la toata lumea, asa ca va trebui sa aveti rabdare pentru instalare.

Android 12 ar trebui sa fie lansat in mod oficial undeva prin vara anului acesta de catre Google, poate chiar undeva prin august, insa deocamdata nu exista prea multe detalii clare care sa indice si o posibila data.