Valeriu Gheorghita: Copiii pot fi Vaccinati de Azi, dar Numai Impreuna cu un Parinte

Valeriu Gheorghita Copiii pot fi Vaccinati de Azi, dar Numai Impreuna cu un Parinte

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva Coronavirus, a afirmat astazi ca de acum pot fi vaccinati si copiii impotriva virusului periculos, insa totul trebuie facut doar daca un parinte este impreuna cu ei atunci cand acestia vin pentru imunizare.

Valeriu Gheorghita recomanda deasemenea programarea pentru vaccinare astfel incat tinerii sa nu fie nevoiti sa astepte la rand atunci cand merg pentru imunizare, aceasta fiind actualizata pentru a permite inclusiv programarea copiilor cu varste de pana in 18 ani.

“A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer. În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă.”