Planeta Jupiter: Imaginea Uimitoare ce a Impresionat Lumea

Planeta Jupiter ultraviolet

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, ea fiind monitorizata foarte intens de catre NASA de cativa ani, iar asta ne aduce si o imaginea foarte impresionanta cu privire la ceea ce se intampla in atmosfera sa. Mai jos puteti vedea o imagine care ne arata diversele stadii in care atmosfera de pe planeta Jupiter este vazuta de catre NASA, dar si de catre cercetatorii din diverse alte zone de pe glob, si totul e mai mult decat impresionant.

Planeta Jupiter are prezentata atmosfera sa asa cum este ea vizibila in lumina infrarosie, vizibila cu ochiul liber prin telescoape, sau prin ultraviolete, astfel ca avem o reprezentare foarte interesanta a ei. Imaginile de mai jos au fost facute de catre cei de la NASA intr-o incercare de a afla cum se produc furtunile violente pe care ei le observa in atmosfera de pe planeta Jupiter, unele fiind vizibile acolo de cateva sute de ani, fara semne ca s-ar putea opri.

Planeta Jupiter: Imaginea Uimitoare ce a Impresionat Lumea

Planeta Jupiter ultraviolet infrarosu

Planeta Jupiter are vizibila superfurtuna sa din partea sudica in toate cele trei forme in care atmosfera a fost inregistrata de catre NASA, iar asta in ciuda faptului ca restul nu sunt la fel de usor vizibile in orice format. Unele dintre furtunile care exista in atmosfera de pe planeta Jupiter dispar in anumite moduri de vizualizare prin camerele pe care NASA le-a folosit pentru a inregistra imaginile, ceea ce ne arata cat de diferita e  planeta fata de Pamant.

Planeta Jupiter este monitorizata de ani de zile de catre nava spatiala Juno, ea reusind sa surprinda foarte multe imagini cu planeta, insa acestea sunt unele dintre cele mai graitoare de pana acum. Aceste informatii ajuta oamenii de stiinta sa incerce sa afle de ce unile dintre furtunile de pe planeta Jupiter nu se opresc si continua de milenii, in timp ce altele dispar, sau se combina cu altele pentru a forma mega furtuni care nu dispar vreodata.

Planeta Jupiter va mai fi in continuare foarte intens monitorizata de catre cei de la NASA, si mai mult ca sigur vom vedea si mai multe imagini impresionante cu privire la atmosfera sa.