Gaura Neagra: Descoperirea INCREDIBILA Dezvaluita Omenirii

Gaura Neagra grup

Gaura neagra ramane in continuare unul dintre obiectele din univers care este sursa de foarte multe mistere, iar asta in conditiile in care oamenii de stiinta continua sa caute foarte multe raspunsuri la intrebarile pe care le au. Aceste cautari au dus oamenii de stiinta catre o descoperire cu adevarat incredibila, iar asta pentru ca in galaxia noastra ei au reusit sa descopere nu doar o gaura neagra, ci peste 100 de noi gauri negre care s-ar ascunde intr-un grup de stele.

Gaurile negre pe care oamenii de stiinta le-au descoperit fac parte dintr-un grup de stele care s-ar afla la aproximativ 80.000 de ani lumina de Pamant, iar unele dintre ele ar putea fi chiar la fel de vechi precum universul. Oamenii de stiinta au fost surprinsi de aceasta descoperire incredibila pentru ca o gaura neagra e greu de descoperit in mod normal, dar ceea ce au observat ei reprezinta o cifra de 3 ori mai mare decat descoperirile cu cele mai multe obiecte de acest gen.

Gaura Neagra: Descoperirea INCREDIBILA Dezvaluita Omenirii

Gaura neagra supermasiva din galaxia noastra e cea mai cunoscuta, insa exista foarte, foarte, multe altele in ea, peste 100 fiind descoperite acum, dar ar putea fi sute de mii, sau chiar milioane, de altele. Palomar 5 este grupul de stele in care se ascund aceste gauri negre, fiecare gaura neagra fiind de zeci de ori mai mare decat soarele, iar in decursul a miliarde de ani stelele care raman in orbita lor ar urma sa fie aruncate rand pe rand din respectivul grup.

“Nu știm cum se formează aceste fluxuri, dar o idee este că acestea sunt grupuri de stele perturbate. Cu toate acestea, niciunul dintre fluxurile descoperite recent nu are un grup de stele asociat cu ele, prin urmare nu putem fi siguri. Deci, pentru a înțelege cum s-au format aceste fluxuri, trebuie să studiem unul cu un sistem stelar asociat cu acesta. Palomar 5 este singurul caz, făcându-l o piatră Rosetta pentru înțelegerea formării fluxului și de aceea am studiat-o în detaliu. O mare necunoscută în acest scenariu este câte găuri negre există în clustere, ceea ce este greu de rezolvat, deoarece nu putem vedea găuri negre. Noua noastră metodă ne oferă o modalitate de a afla câte găuri negre există într-un grup de stele, uitându-ne pur și simplu la stelele pe care le evacuează.”

Gaura neagra din centrul galaxiei noastre e departe de acest grup de stele, care sta in zona haloului ei, si are asociat inclusiv un flux de alte stele, ceva ce in mod normal nu este descoperit in cercetari de acest gen. Oamenii de stiinta nu au putut observa vreo gaura neagra in mod clar in acel grup, dar din cauza modului in care forma acestuia se modifica, au ajuns la concluzia ca ar putea exista chiar si peste 100 acolo, ceea ce a uimit intreaga omenire.

Gaura neagra este un obiect extrem de greu de observat in univers din cauza modului in care “inghite” pana si lumina, astfel ca descoperirile de acest gen sunt cu atat mai importante pentru omenire.