Valeriu Gheorghita: Valul 4 si Prioritatea foarte Importanta

Valeriu Gheorghita a vorbit despre prioritatea extrem de importanta pentru valul 4 al Coronavirus in Romania, iar asta in conditiile in care tara noastra inregistreaza deja cresteri ale numerelor zilnice de cazuri noi si e de asteptat ca acest trend sa continue.

Valeriu Gheorghita spune ca prioritatea Romaniei este de a vaccina cat mai multe dintre persoanele din toata tara pentru a se crea o bariera de protectie pentru cat mai multi oameni si a impiedica valul 4 sa se raspandeasca prea departe.

“Probabil că două treimi din ele sunt persoane eligibile, însă, însă prioritatea noastră rămâne creșterea numărului persoanelor care se vaccinează cu prima schemă, cu schema inițială. … Sigur că acest lucru se reflectă indirect şi asupra transmiterii în cazul în care scade riscul ca acea persoană să se infecteze, dar cel mai important este să creștem numărul de persoane care se vaccinează cu schema inițială și foarte important, repet, este să creștem numărul celor din categoriile de risc care se vaccinează.

La acest moment, este puţin probabil, dar sigur este important să evaluăm în permanență care va fi eficiența odată cu trecerea timpului, adică durata protecției. Este prematur să spunem în acest moment, dar este clar că persoanele vulnerabile sunt cele mai expuse sau cei care prin natura profesiei au un risc mare de expunere la infecție, este important să fie cât mai bine protejate.”