Valeriu Gheorghita: Semnal de Alarma in Valul 4 in Romania

Valeriu Gheorghita este nevoit acum sa traga un nou semnal de alarma pentru toti romanii in plina expansiune a valului 4 de infectari in Romania, iar masura vine pe fondul unei continue ignorari a masurilor de preventie, dar si a campaniei de vaccinare din tara noastra.

Valeriu Gheorghita spune ca in septembrie ne putem astepta la pana la 1600 de noi cazuri zilnice de infectare cu noul Coronavirus, sau chiar mai mult decat atat, problema fiind extrem de serioasa din cauza variantei Delta care genereaza infectari multe chiar si in plina vara.

“Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1500 – 1600 de cazuri.

Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală.”