Valeriu Gheorghita: Ce Trebuie sa Faca Romanii in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj fundamental pentru romanii din toata tara in plin val 4 de Coronavirus, numarul infectarilor crescand in ritm accelerat in ultima perioada, sa ca presedintele CNCAV sustine vaccinarea romanilor acum, inainte sa inceapa scoala.

Valeriu Gheorghita vine cu aceasta recomandare foarte importanta pentru ca daca adultii se vaccinaza inainte sa inceapa scoala, eventual impreuna cu copiii, riscul ca numarul de cazuri noi sa explodeze este substantial redus, iar ei sunt mult mai bine protejati.

“Eu am mai transmis şi îmi susțin în continuare punctul de vedere: nu trebuie să așteptăm începerea școlii ca să mergem să ne vaccinăm. Este perioada propice, perioada oportună pentru a ne vaccina. În momentul acesta, şi părinții, şi bunicii, și copiii eligibili peste 12 ani au acces la vaccinare, se pot vaccina.

Este ideal să se întâmple acest lucru acum, tocmai pentru a fi protejați suficient de mult în momentul în care intrăm în colectivitate. Ne uităm ce s-a întâmplat în Statele Unite și în țările în care au început școlile, se pare că a crescut numărul de cazuri, inclusiv în rândul copiilor. Deci cu siguranță ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri, important e să nu crească formele grave de îmbolnăvire în rândul celor vulnerabili.

Ori din acest punct de vedere, considerăm că având un acces ușor, facil, la vaccinare în această perioadă, coroborat și cu acțiunile de informare dedicate pentru părinți, elevi și, de asemenea, pentru bunici și cadrele didactice, precum și o propunere de a organiza centre, cabinete de vaccinare, chiar în anumite unități de învățământ, acolo unde, sigur, se îndeplinesc toate criteriile din punct de vedere epidemiologic, credem că în felul acesta vom oferi o posibilitate cât mai crescută de vaccinare.”