Valeriu Gheorghita: Avertismentul Ingrijorator in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita Avertismentul Ingrijorator Val 4

Valeriu Gheorghita a emis un avertisment foarte important cu privire la o foarte mare ingrijorare in plin val 4 de infectari in Romania, iar asa este tras si un foarte serios semnal de alarma pentru toti romanii care inca nu s-au vaccinat impotriva Coronavirus.

Valeriu Gheorghita spune ca la persoanele cu varsta sub 40 de ani a crescut numarul infectarilor cu 200%, 83% dintre romanii infectati nefiind vaccinati, in timp ce 93% dintre cei decedati nu sunt vaccinati, iar totul din cauza variantei Delta, mult mai periculoasa.

“Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure.

De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate.

Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată.”