Valeriu Gheorghita: Apel de Alerta in Romania pentru Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un foarte important apel de alarma pentru toata Romania in plin val 4 de infectari, iar din pacate el trebuie sa fie in atentia tuturor oamenilor pentru ca problemele care sunt aduse in discutie sunt foarte serioase.

Valeriu Gheorghita spune practic faptul ca varianta Delta a Coronavirus a devenit dominanta in acest val 4, iar asta se vede din cresterile aproape duble ale cifrelor de infectari de la o saptamana la alta, un trend extrem de ingrijorator pentru autoritati.

“Este un indicator foarte important pentru că atunci când acest procent teoretic ajunge la peste 50% înseamnă că deja 50% din cazurile de infecție cu variantă Delta, care nu au în context epidemiologic particular putem să susținem faptul că devine dominantă la nivel național și că este deja o tulpină care a devenit dominantă.

Practic, din punct de vedere al ponderii cumulate a variantei virale Delta, din totalul variantelor virale de îngrijorare, în momentul de față s-a ajuns la 20,6% din totalul variantelor virale de îngrijorare la nivel național să fie cauzate de varianta virală Delta.

De asemenea, din cele 450 de cazuri confirmate, aproximativ 80% sunt la persoane nevaccinate, practic 20% sunt la persoanele care au primit cel puţin o doză de vaccin şi, de asemenea, au fost înregistrate 24 de decese în total, din care peste 87% sunt decese înregistrate la persoanele nevaccinate. Acestea sunt datele actuale.”