Valeriu Gheorghita: Anuntul Alarmat in Valul 4 din Romania

0

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj alarmant in plin val 4 de infectari in Romania, cifrele zilnice crescand in mod necontrolat in ultima saptamana, iar daca trend-ul va continua, ne vom apropia de 2000 de noi cazuri zilnice in urmatoarele zile, mai devreme decat estima presedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghita spunea zilele trecute ca se asteapta ca la jumatatea lunii septembrie sa ajungem la 2000 de noi cazuri zilnice, dar varianta Delta a Coronavirus incearca sa-i demonstreze ca pana atunci e posibil sa fie vorba despre cifre chiar duble, daca nu chiar mai mari decat atat, daca trend-ul va continua.

“Oamenii nu înțeleg beneficiile reale ale vaccinării și nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de față: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare.

Nu ne aşteptăm să avem o situaţie bună. De altfel, reevaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment, creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât ceea ce noi ne aşteptam, ca atare, la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial.

Această estimare este pe următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care noi o putem face în momentul de faţă.”