Gaura Neagra: VIDEO INCREDIBIL cu o Premiera pentru Omenire

Gaura neagra, unul dintre cele mai periculoase obiecte din univers, are astazi facuta o dezvaluire in premiera multumita unui video incredibil care ne arata ceva ce putini credeam ca vom vedea prea curand. In clipul video de mai sus puteti vedea o simulare pentru modul in care o gaura neagra este “hranita” de catre galaxia din care face parte, procesul fiind unui foarte complex, insa total necesar pentru ca aceste obiecte din univers sa poata exista.

Gaura neagra “inghite” tot ceea ce se apropie de centrul sau, iar galaxiile le “asigura” un flux constant de corpuri cosmice, dupa cum puteti vedea si in animatia de mai sus, una cu adevarat impresionanta. Simularea de mai sus prezinta felul in care gazele cosmice, cu obiecte de mici, sau mari dimensiuni, sunt directionate spre centrul unei gauri negre, iar asa obiectele de acest gen devin tot mai mari, si mai mari, procesul existand de la aparitia universului.

Gaura Neagra: VIDEO INCREDIBIL cu o Premiera pentru Omenire

Gaura neagra poate ajunge sa emita lumina in cantitati foarte mari, fiind denumita quasar de catre oamenii de stiinta, depasind in luminozitate chiar si galaxia din care face parte, iar aceasta simulare ne arata si aceasta situatie. Mai mult decat atat, simularea incearca sa arate si cum bratele spirala ale galaxiilor trimit gaze cosmice catre zona in care se afla o gaura neagra, “alimentand” in acestt fel existenta ei, dar si evolutia serioasa in timp.

“Animație care ilustrează gama largă de scale spațiale și temporale capturate de noile simulări, cu o rezoluție de peste o mie de ori mai bună decât era posibilă anterior. Mărind de la mediul intergalactic pe scări de peste un milion de ani lumină până în regiunea interioară de zece ani lumină a unei galaxii masive, afluxul prezis de gaz în discul de acumulare care înconjoară gaura neagră supermasivă este suficient de mare pentru a alimenta un quasar luminos. la epoca activității de vârf.”

Gaura neagra supermasiva poate “inghiti” intr-un an gaze si obiecte care echivaleaza cu de 10 ori masa soarelui, insa altele pot sa ramana inactive timp de milioane si milioane de ani de zile fara intrerupere. In cazul celor din urma reactivarea se poate face dupa ce un flux constant de gaze este directionat inspre ele, iar asa o gaura neagra poate fi detectata iar de catre oamenii de stiinta pentru ca incepe sa fie tot mai multa activitate in jurul ei.

Gaura neagra va ramane in continuare un obiect de foarte mare interes pentru oamenii de stiinta, insa ramane de vazut cat de multe vor reusi ei sa descopere in baza analizelor care sunt facute.