Gaura Neagra: ULUITOARE Noua Premiera pentru Toata Omenirea

Gaura Neagra supernova

Gaura neagra, cel mai periculos si misterios obiect din univers, este in centrul unei noi premiere care a fost dezvaluita de catre oamenii de stiinta astazi, iar ea continua sa uimeasca prin misterele care sunt descoperite. Pentru prima oara in istoria omenirii, oameni de stiinta au reusit sa observe o supernova prematura care implica si o gaura neagra, aceasta fiind prima oara in istorie cand acest lucru a fost observat si e ceva cu adevarat impresionant.

Gaura neagra pe care oamenii de stiinta au monitorizat-o pentru a putea vedea un asemenea tip de eveniment a declansat un nou tip de supernova pe care nimeni nu l-a mai vazut pana in momentul de fata. Cercetatorii sunt de parere ca supernova a avut la baza o gaura neagra, sau o stea companion pentru cea care a explodat, iar daca pana acum ei au observat doar stele care explodeaza singure, acum au vazut si o explozie generata de un alt obiect.

Gaura Neagra: ULUITOARE Noua Premiera pentru Toata Omenirea

Gaura neagra a fost descoperita intr-o zona din univers din care veneau semnale radio necunoscute, oamenii de stiinta analizand cu mai mare atentie zona pentru a descoperi ca acolo exista ramasitele unei explozii. Incercand sa descopere ce s-a intamplat cu sute de ani in urma, ei au observat atat o gaura neagra, cat si inca o stea in respectiva regiune, iar de aici a aparut teoria conforma careia gaura neagra a fost cea care a distrus steaua.

“Stelele masive explodează de obicei ca supernove atunci când rămân fără combustibil nuclear. Dar, în acest caz, o gaură neagră sau o stea neutronică invadatoare a declanșat prematur steaua sa însoțitoare să explodeze. Este pentru prima dată când o supernova declanșată de fuziune este confirmată vreodată. Tranzitorul cu raze X a fost un eveniment neobișnuit – a semnalat că un jet relativist a fost lansat în momentul exploziei. Și strălucirea radio luminoasă a indicat faptul că materialul din explozia aceea s-a prăbușit mai târziu într-un torus masiv de gaz dens care fusese evacuat din stea cu secole mai devreme. Aceste două evenimente nu au fost niciodată asociate unele cu altele și, de la sine, sunt foarte rare.”

Gaura neagra ar fi inceput sa devoreze incet steaua companion a celei care a devenit supernova, “inghitind” atmosfera sa si aruncand jeturi de gaze in univers, ceea ce a fortat cele doua stele sa se apropie una de cealalta. Acest proces initiat de catre gaura neagra a generat o apropiere atat de mare intre cele doua stele pana in momentul in care una dintre ele a fost transformata intr-o supernova, iar asa a fost atrasa atentia oamenilor de stiinta.

Gaura neagra nu era crezuta pana acum ca fiind capabila sa fie in centrul unui asemenea tip de proces, astfel ca vorbim despre o dezvaluire cu adevarat impresionanta pentru oamenii din intreaga lume.