Valeriu Gheorghita: Masura Oficiala Importanta in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita a anuntat o masura oficiala foarte importanta care a fost luata in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, iar ceea ce transmite medicul este extrem de important pentru romanii din toata tara, in special cei care au si copii.

Valeriu Gheorghita transmite mai jos ca vaccinarea in cadrul unitatilor de invatamant incepe astazi si se desfasoara cel putin pentru o perioada de 2 luni de zile, ea urmand a incepe inclusiv in universitati, astfel ca oricine va dori sa fie imunizat, va putea sa faca acest lucru.

“În vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum și în unitățile de învățământ se va desfășura o campanie specială pentru vaccinarea în unitățile de învățământ a elevilor, familiilor acestora, studenților, personalului didactic și nedidactic încadrat în unitățile respective. Este important de precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învățământul preuniversitar și două luni pentru învățământul universitar, pentru doza unu.

Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul universitar debutează la 1 octombrie și se finalizează pe 1 decembrie.

Se va alege, aşa cum am menţionat, unul dintre vaccinurile care sunt aprobate pentru administrare la persoanele cu vârstă de peste 12 ani, fie de la compania BioNTech – Pfizer, fie de la compania Moderna. Pentru planificarea la vaccinare cu ajutorul echipelor mobile, săptămânal, prin grija conducerii unităţii de învăţământ, se va face catagrafierea persoanelor eligibile care îşi exprimă intenţia de vaccinare şi se va întocmi o situaţie numerică a acestora, care mai departe va fi transmisă către direcţiile de sănătate publică pentru a organiza echipele mobile de vaccinare şi pentru a stabili numărul de doze care trebuie repartizate către unitatea de învăţământ.”