Valeriu Gheorghita: Pericolul Serios al Romaniei in Valul 4

Valeriu Gheorghita a vorbit despre un pericol extrem de serios pentru Romania in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca, din pacate, exista in continuare o reticenta foarte mare in ceea ce priveste vaccinarea, dar si multe cazuri noi zilnice generate de varianta Delta.

Valeriu Gheorghita a vorbit zilele trecute despre situatia din tara, care intre timp s-a inrautatit, el spunand ca la jumatatea lunii octombrie am putea ajunge la 20.000 de noi cazuri zilnice de infectare, ceva perfect plauzibil din moment ce in momentul de fata am ajuns deja la 7000 de cazuri pe zi.

“Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie.

Ne așteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri și de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depășim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situație evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicțiile. a declarat Valeriu Gheorghita in interviul de mai sus la un post TV din Romania.”