Virgil Popescu: Ultima Ora, Masurile de Interes National Luate in Romania

Virgil Popescu Ultima Ora Masurile Interes National Luate Romania

Virgil Popescu a anuntat in mod oficial o serie de masuri de interes national care au fost luate in Romania de catre autoritatile din tara noastra, ele fiind gandite pentru milioane de romani si generarea de noi resurse pentur producerea de energie electrica, si nu numai.

Virgil Popescu este de ceva vreme in cautarea unor surse alternative de generare de energie electrica pentru a tine la un nivel cat se poate de redus preturile pentru acest tip de energie in Romania.

“Vești bune! Astăzi BEI a transferat aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare pentru finanțarea proiectelor strategice în sectorul energetic din România!
Este vorba despre:8 proiecte depuse de CEO pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670.802.780 euro, din care 469.561.946 euro din Fondul pentru Modernizare. La finalizare vom vorbi de producție de 735 MW.

Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Bohorelu – UMC Jilt. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda exterioară cariera Pinoasa – UMC Pinoasa. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Rovinari Est. Construire unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Isalnița. Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Rovinari.

Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Turceni. Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1 – Rosia-Rovinari. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 – Roșia – Rovinari.

Alte 2 proiecte CCGT pentru CEO, respectiv Isalnița în valoare totală de 506.250.603 euro, din care 253.125.302 euro din Fondul pentru Modernizare, și Turceni, în valoare totală de 335.009.630 euro, din care 167.504.815 euro din Fondul pentru Modernizare. Vorbim de o capacitate totală de 1200 MW. Proiecte depuse de Transelectrica în valoare totală de 475.510.339 de euro, din care 393.674.931 euro din Fondul pentru Modernizare.

LEA 400 kV Gădălin-Suceava. Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Sacalaz – Arad. Etapa II. Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Sacalaz – Arad.Etapa III. Trecerea la 400 kV LEA Brazi Vest – Teleajen – Stâlpu. Proiect pilot – Retehnologizarea Stația Alba Iulia în concept de stație digitală. Instalarea a două mijloace moderne de compensare a puterii reactive în stațiile Sibiu Sud și Bradu. Optimizarea funcționării LEA 400 kv existente în SEN, folosite în interconexiune și pentru evacuare putere din centrala nucleară Cernavodă și centralele de energie regenerabilă din Dobrogea, prin montarea de sisteme de monitorizare on-line (tip SMART GRID).”