Riscurile Bombardamentelor Ruse asupra Centralei Nucleare Zaporoje

Riscurile Bombardamentelor Ruse asupra Centralei Nucleare Zaporoje

Bombardamentele asupra centralei Zaporoje din Ucraina genereaza foarte multe riscuri pentru siguranta locuitorilor din apropierea ei, dar si pentru cei din Rusia, in primul rans, si in al doilea rand pentru cei din Vestul Ucrainei, sau tarile europene apropiate tarii agresate de catre rusi.

Conform Energoatom, agentia pentru siguranta nucleara din Ucraina, recentele bombardamente asupra centralei Zaporoje, facute de catre rusi, risca sa genereze scurgeri de hidrogen si sa transporte substante radioactive in atmosfera, totul impreuna cu riscul izbucnirii unui incendiu radioactiv.

“Bombarderile rusești reprezintă o amenințare pentru siguranța radiațiilor a centralei nucleare Zaporizhzhia. „Există riscuri de scurgere de hidrogen și pulverizare de substanțe radioactive, iar riscul de incendiu este mare”, a declarat Energoatom, monopolul nuclear de stat al Ucrainei.

Rusia a preluat controlul centralei nucleare Zaporizhzhia din orașul Enerhodar în martie și folosește locul ca bază militară pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei.”