Tutorial : Cum sa faci downgrade/restore de firmware cu SHSH salvat de TinyUmbrella

Procesul de downgrade/restore de firmware folosind un SHSH salvat cu TinyUmbrella in PC-ul vostru este cea mai simpla metoda de a face restore unui iPhone folosind un fisier SHSH. Pentru a folosi acest tutorial aveti nevoie de fisiere SHSH salvate in PC-ul vostru sau in Cydia, altfel tutorialul nu va functiona. Puteti verifica ce fisiere SHSH aveti in PC prin deschiderea programului TinyUmbrella si apasarea butonului “Display SHSHs”. Daca aveti fisire SHSH salvate doar in Cydia, atunci le puteti transfera in PC folosind acest tutorial.

Pasul 1

Descarcati ultima versiune de TinyUmbrella de pe site-ul oficial. La momentul scrierii acestui articol ultima versiune a TinyUmbrella era 4.02.04, si programul  il puteti descarca de aici : Windows/Linux/MacOSX.

Pasul 2

Descarcati versiunea de iOS la care vreti sa faceti restore : iPhone, iPod Touch.

Pasul 3

Conectati telefonul la PC si deschideti TinyUmbrella.

Pasul 4

Apasati butonul Start TSS, iar in consola programului ar trebui sa va apara scris :

08/22/2010 09:32:44.934 TSS Server Started!

08/22/2010 09:32:44.941 TSS Accepting connections…

Pasul 5

Daca va apare acel mesaj in consola atunci deschideti iTunes,  tineti apasat tasta shift in timp ce dati click pe butonul Restore si selectati versiunea de iOS dorita.

Pasul 6

Daca aproape de sfarsit primiti eroare 1015 atunci lasati telefonul sa intre inapoi in Recovery Mode(apar cablul si logo-ul iTunes pe ecran) si apasati butonul “Kick Device Out of Recovery“. Telefonul va intra in Emergency Mode unde il veti putea activa si face apoi jailbreak.

Dupa ce ati terminat operatiunea apasati butonul “Stop TSS Server“.

Asta e tot, foarte simplu si foarte usor de facut, acum nu mai trebuie sa schimbati nici un fisier prin Windows pentru ca TinyUmbrella face asta automat.

88 COMENTARII

  1. O prietena dea mea are iphone 3g cu os 3.1.2 si ma rugat sa ii refac iphonu '' pt ca merge ff greu si cydia nici macar nu mai porneste . Cum fac ? ma puteti ajuta pt ca nu as vrea sa ii pun ios 4.x pt ca am vzut ca merge destul de greu pe 3g . multumesc

    😉

  2. Sal. Am si eu o intrebare. Daca ai fisierele SHSH salvate in calculator cum poti face restore cu ajutorul lor, presupunand ca nu merg serverele Cydia.

  3. @zaone :

    1. telefonul trebuie sa fie in DFU/Recovery sau pur si simplu pornit …. in DFU nu merge … da eroare 3014 …incerc sa fac restore la 3.1.3

    2. se poate face restore la 4.0.1 folosind itunes 9.1.1 si programul asta ?

    3. merge site-ul lui comex … jailbreakme pt 4.0.1

    LE:am 3gs bootrom nou/SHSH salvate atat in cydia cat si pe pc cu umbrella

  4. da a mers … am facut restore la 4.0.1 pana la urma … restore am facut din DFU mode 🙂 a mers totul perfect inclusiv JB

  5. Salut.

    Am un 3gs adus din luxembourg, cu baseband 05.12.01 . Merge momentan pe 3.1.3 cu jb, unlock pe vodafone ro.

    Daca intru in Cydia, apare ca am SHSH salvat pentru 3.1.3 , 4.0 , 4.0.1 si 4.0.2 .

    Vreau sa fac upgrade la 4.0 jailbreaked dar am nevoie si de activare.

    Cum trebuie sa procedez ?

  6. salut, am si eu un iPhone 4 cu ios 4.0.2 si as vrea sa stiu daca pot face downgrade la 4.0.1 ca sa ii pot face apoi jailbreak pe ‘jailbreakme.com’ … specific ca am salvat shsh cu tinyumbrella … Va multumesc

  7. @Master_X, poti numai daca ai SHSH pentru 4.0.1.

    Asa a venit si Iphone-ul meu, cu 4.0.2, neavand 4.0.1 , am trecut la iOS 4.1, n-avea nici un sens sau stau cu 4.0.2.

  8. Mda.. ce sa zic, parca sunt fara o mana cu telefonul neJB-uit…. asta este.. rabdare si tutun.. nu puteau sa mi-l trimita cu 4.0.1 ? 🙁

  9. @zaone

    Se poate face downgrade la un iphone 3gs de la versiunea 4.2 pe o alta versiune care se poate face jailbreak?

    Mersi de raspuns?

  10. zaone, am incercat sa fac restore cu SHSH salvat dar in itunes imi apare la infinit “PREPARING IPHONE FOR RESTORE”
    Ce trebuie sa fac?

  11. pai dintr-o data nu mai merge sa pun aplicatii pe iphone si am incercat sa dau restore cu pasii urmati de lat dvs.Dupa ce imi spune : extracting softwatre, verifying software with apple imi apare mesajul “Preparing iPhone for restore” la nesfarsit (cred ca l-am tinut o ora si to acelasi mesaj am) Imi apare logo apple pe iphone dar nu misca nimic…Merci

  12. Tine apasate butoanele home + lock pana se inchide telefonul. Dupa aia tine apasat butonul home in timp ce bagi cablul in el si dupa ce intra in recovery mode incearca sa faci restore.

  13. Zaone, am reinstalat windows pe pc si acum merge perfect…itunes asta e dezastru pentru windows:( pe mac merge mai bine si data viitoare cand mai plec imi iau un mac merci mult pentru timpul acordat

  14. am salvat SHSH-ul pe PC (are extensia shsh) insa apas Restore (tinand apasat shift) nu gasesc fisierul. Daca modific SHSH-ul in extensia .IPSW (itunes imi spune ca nu este compatibila versiunea).

    Ce fac gresit?

  15. pasul 4 – am apasat start TSS server
    – imi apare scris: TSS Server Started! ; TSS Accepting connections

    Pasul 5 – am deschis itunes (9.2) am selectat telefonul in meniul Version am apasat RESTORE tinand apasat tasta SHIFT.
    – s-a deshis fereastra unde trebuie sa selectez ce veriune de iOS doresc
    – (veriunea salvata de pe serverul Cydia este 4.0.1 avand extensia .SHSH)
    – itunes cauta fisiere cu extensia .IPSW
    – am redenumit iOS 4.0.1 din shsh in ipsw si primesc mesajul “iphone could not be restored because the firmware file is not compatible”

    Nota: telefonul trebuie sa fie in DFU mode? sau ce gresesc

  16. Am facut totul,in afara de partea cu tss server,deoarece cand intru in tiny umbrella imi da o eroare de genul asta:”Cannot start TSS Service
    DO NOT TRY RESTORING YOUR DEVICE!!!
    C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts is not writable
    Si nu ma lasa sa dau Start TSS Server.ce e de facut???

  17. am apasat butonul Start TSS , imi arata ca incarca si atat ma uit la el de vreo 30 min si nu imi afiseaza ceea ce ai zis u in tutorial :

    08/22/2010 09:32:44.934 TSS Server Started!

    08/22/2010 09:32:44.941 TSS Accepting connections…

    ce i fac ?

  18. salut…am un iphone 3g cu versiunea 4.0.1 si firmware 5.13.04….telefonul este jailbreakuit,cydia instalat si shsh blobs de la 4.0 in sus salvate pe server.Iphone-ul este blocat intr-o retea din franta pe care nu o stiu
    Intrebarea mea este…se poate sa fac downgrade la 3.1.3 fara shsh? si daca da cum pot sa il activez fara cartela?
    daca nu merge sa fac downgrade…pot sa ii pun acelasi firmware…dar cum fac sa il activez?
    astept raspunsul tau…ms
    PS: cel mai mult as vrea sa ii fac downgrade la 3.1.3….:D

  19. Salutare,
    Am facut un restore la un iphone 3gs. Am salvat inainte de restore shsh cu tinyumbrella. baseband este 05.14.02, iOS 4.1, bootloader 6.4.
    Acum imi arata ca pot efectua doar apeluri de urgenta intr-o tara straina(telefonul nu este cumparat din magazin) si nu am acces la nimic….
    Intrebarea e: ce fac mai departe ca sa-mi recunoasca cartela? Cum si cu ce soft?

  20. Se zvoneste ca catusi de curand va aparea iOS 4.3. intrebarea e: crezi ca sunt mai multe sanse daca o sa upgradez la 4.3 si sa astept sa se faca un unlock decat sa stau la versiunea asta?
    Din cate am citit dev team asteapta iOS 4.3…

  21. zaone, poti sa ma lamuresti si pe mine cu o chestie: fiecare sistem de operare pe care-l donwloadez de pe site-ul iphone-ului are ultima versiune de baseband? sau cum este atribuita aceasta versine de baseband?(este incorporat in iOS sau…?)

    Daca da (este incorporat in pachetul ipsw) atunci nu ar exista o posibilitate ca sa fac un upgrade folosind o versiune de ipsw mai veche, care are un baseband mai vechi, dar versiune de iOS superiora? (de la 4.1 la 4.2)??

  22. In general fiecare ipsw are baseband propriu, nu e o regula generala totusi. Ce vrei tu s-ar putea face pentru iOS 3.1.3 si iPhone 3GS, insa este o metoda foarte complicata si nesigura, deci nerecomandabila.

  23. Am facut jailbreak cu limera1n, si vreau sa incerc si jailbreak cu greenpois0n iar pt asta trebuie sa fac restore.

    Am salvate shsh (de la restore-ul precedent). Intrebarea e, mai trebuie sa salvez incaodata shsh inainte de a incepe restore-ul ca sa pot face jailbreakul?

  24. Salutare, am un iPhone 3GS versiune soft 4.2.1 , firmware modem (baseband) 06.15.00 (iPad) cu tehtered Jailbreak , pot sa folosesc acest tutorial ca sa trec inapoi la 4.1 ca sa am untethered Jailbreak , am salvat SHSH in Cydia pt 3.1, 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.01, 4.0.2, 4.1 (Ma gandesc ca baseband-ul ramane acesta)

  25. 3GS iOS 4.3.1
    JB cu sn0wbreeze, deci am pastrat baseband-ul 05.13.04 de cand aveam iOS 4.0
    Vreau sa revin la 4.2.1 pentru ca 4.3.1 imi rupe bateria
    Cu tutorialul de aici mi se pastreaza bb-ul? sau o sa treaca la cel specific iOS 4.2.1?

  26. La un iphone 3G, ios 4.0 bb 05.13.04 ii pot face update la 4.0.1 sau 4.0.2, pentru a pastra basebandul DACA tinyUmbrella imi zice ca am shsh doar pentru 4.1 si 4.2.1?

    ShSh-ul este bun doar la downgrade sau se foloseste si la update?

    Daca in acest moment am ios 4.0, de ce tinyumbrella nu mi-l salveaza?

    PS: nu am nici un shsh salvat in cydia!

  27. Salut, vreau sa fac si eu un downgrade de la 4.3.1 la 4.2.1, am fisierul .shsh de la 4.2.1 salvat in calculator, am descarcat si varianta ios 4.2.1,am citit tutorialul tau, dar inainte sa ma apuc sa vreau sa te intreb unde folosesc fisierul .shsh de la 4.2.1 care il aveam inainte, pentru ca nu vad ca ai specificat in pasii de mai sus, sau pur si simplu trebuie sa il ai in calc si il detecteaza singur, ma gandesc ca trebuie copiat undeva. astept un raspuns ca as vrea sa fac downgrade-ul asta. multumesc.

  28. am incercat sa fac downgrade pe un 3gs cu 434 la 4.1 la care aveam shsh salvat in cydia, mi-a dat eroare 20 si acum telefonul e in recoveri, ce fac mai departe? pot sa-l scot cu tinyumbrela sau sa-i fac restore normal ? merci

  29. Salut,am facut si eu procedura si nu pot sa il scot din recovery mod,nu imi apare nici unde butonul “Kick Device Out of Recovery“.Am facut asta cu un 3G.soft 4.2.1