Apple a incercat sa achizitioneze Dropbox pentru 800 de milioane de dolari

     Dropbox este unul dintre cele mai populare servicii de backup online disponibile pentru iDevice-urile noastre. Dropbox este disponibil sub forma unei aplicatii in App Store si ofera utilizatorilor spatiu de stocare de 2 GB gratuit imediat dupa inregistrarea unui cont pe website-ul companiei. Serviciul in sine este atat de atractiv incat Apple ar fi oferit nu mai putin de 800 de milioane de dolari pentru a il achizitiona desi urmeaza sa lanseze iCloud in saptamanile urmatoare. Zvonul privind intentia de achizitionare a Dropbox este neconfirmat insa ar fi oferit celor de la Apple un avantaj substantial in fata competitorilor directi.

Before file-storage-on-the-Internet service Dropbox raised a huge round at a $4 billion valuation, it underwent an M&A process. Enterprise software-as-a-service company Citrix and Apple took a long look at Dropbox’s books. They saw that Dropbox revenues would reach $100 million this year. Apple, we’re told, eventually offered $800 million.

     Dropbox este o companie care valoreaza nu mai putin de 4 miliarde de dolari insa o companie a caror servicii sunt utilizate de milioane/zeci de milioane de posesori de iDevice-uri. Lansarea iCloud nu va afecta baza de utilizatori a celor de la Dropbox deoarece, dupa cum am explicat aici, Dropbox este un serviciu complementare iCloud care ofera utilizatorilor tot ceea ce Apple inca nu poate oferi.