iOS 5 dubleaza performantele browserului Safari pentru iPhone 4

    Ieri o echipa de chinezi prezenta lumii intregi un prim clip video cu benchmark-uri facute noului terminal iPhone 4S si aflam ca acesta are performante aproape duble fata de iPhone 4 in ceea ce priveste navigarea pe web. Desigur ca performantele au fost masurate in benchmark-uri iar in viata reala diferenta s-ar putea sa nu fie chiar atat de sesizabila insa rezultatele obtinute pun in prim-plan forta bruta a noului Chip A5. Totusi hardware-ul nu reprezinta singura imbunatatire deoarece iOS 5 aduce o versiune a Safari a carei performante sunt aproape dubla fara de cea din iOS 4.2.1.

    In imaginea de mai sus avem un benchmark pentru Safari ruland pe iOS 4.2.1 si observati ca iPhone 4 obtine un scor de 31375 de puncte. In iOS 5 cu noua versiune a Safari, browserul celor de la Apple obtine un scor mult mult mai bun de aproape 54000 de puncte si totul se datoreaza optimizarilor facute de catre Apple. Din punct de vedere hardware iDevice-urile sunt capabile sa obtina performante bune in ceea ce priveste navigarea web insa singurul lucru care pare sa le tina in loc este software-ul.

     Pentru iPhone 4S situatia este similara deoarece in viitoarele update-uri dispozitivul celor de la Apple ar putea avea performante chiar duble fata de cele de acum, insa nu doar pentru navigare pe web.