Foxconn neaga acuzatiile conform carora a obligat cateva mii de studenti chinezi sa asambleze terminale iPhone 5

  Zilele trecute v-am spus ca mii de studenti chinezi ar fi fost fortati sa lucreze in fabricile Foxconn pentru a asambla terminalele iPhone 5 ce ar urma sa ajunga pe piata la sfarsitul acestei luni. Studentilor din cateva facultati tehnologice li s-ar fi spus ca pentru a obtine creditele necesare promovarii obiectelor la care sunt inscrisi ei trebuie sa asambleze conectori USB in fabricile Foxconn pentru 244$ pe luna. In fata acestor acuzatii cei de la Foxconn sustin ca Fair Labor Association le-a inspectat fabricile si a descoperit ca, compania nu a obligat pe nimeni sa lucreze in fabricile sale pentru a asambla ceva, ba mai mult angajatilor li s-ar permite sa paraseasca fabricile chiar si inainte de terminarea programului.

Responding to reports in the Chinese publications Beijing News and China Daily and elsewhere that some students in Jiangsu province were being pressured to work long hours at Foxconn making things like iPhone USB cables, the company — which makes iPhones and iPads for Apple — told Bloomberg today that an audit by the Fair Labor Association “found no evidence that any interns were pressured to participate.”

  Desi cei de la FLA sustin ca Foxconn respecta regulile, asta nu inseamna ca inainte de investiegatiile facute de organizatie nu s-au intamplat incidentele despre care s-a vorbit in cursul acestei saptamani. E greu de spus acum daca Foxconn a obligat studentii sa lucreze in fabricile sale, insa din moment ce zvonurile au aparut, exista o problema acolo, chiar daca ea nu este atat de grava.