SemiRestore ne va permite sa facem re-restore pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile jailbroken, indiferent ce versiune a iOS au

  Saptamana aceasta v-am vorbit pentru prima oara despre Semi Restore, o solutie care spunea ca poate efectua un restore partial terminalelor jailbroken, chiar daca au iOS 6.x instalat pe el. V-am spus de la bun inceput ca solutia ar putea fi falsa si ca nu ar trebui sa va faceti sperante, insa se pare ca ea este legitima si functioneaza exact cum spun dezvoltatorii. Mai exact, folosind SemiRestore veti putea face un re-restore partial la versiunea de iOS pe care o aveti instalata in terminalul vostru jailbroken, indiferent de terminal si indiferent de versiunea de iOS instalata, conditia fiind ca dispozitivul sa fie jailbroken.

  Practic daca aveti un iPhone 3GS/4/4S/5, o tableta iPad 2/3/4/Mini sau un iPod Touch, aveti iOS 5.0iOS 6.1.2 si aveti terminalul jailbroken deja, atunci veti putea face un re-restore partial NUMAI la versiunea pe care o aveti in terminal si fara a folosi un  SHSH. Terminalele care nu au jailbreak nu pot folosi SemiRestore, indiferent ce versiune a iOS au, iar daca terminalul vostru nu intra in delimitarile mentionate anterior, atunci solutia nu va functiona sub nicio forma, asa ca nu va bateti capul sa intrebati.

  Bun, sunteti “calificati” pentru a face restore, acum va intrebati probabil ce anume se intampla. Ei bine, procedura de Semi Restore sterge aproape tot ce aveti in iDevice-uri: aplicatii din App Store si informatiile din ele, plus majoritatea tweak-urilor din Cydia, exceptand aplicatia Cydia, iFile si jailbreak-ul. Practic SemiRestore nu face un restore complet nu sterge toate datele, lasa unele dintre ele, insa inainte de a utiliza solutia este recomandabil sa efectuati un backup al tuturor datelor deoarece veti fi nevoiti sa le copiati inapoi in terminale.

  Semi Restore este prezentata ca o solutie sigura de a face un restore partial, nu veti reinstala efectiv sistemul de operare, nu veti modifica vreun baseband/etc, iar de indata ce ea va fi disponibila va voi explica si metoda prin care puteti face efectiv restore-ul partial.