Managerii diviziei mobile a Samsung au returnat o parte din bonusuri dupa ratarea obiectivelor de vanzari

  Divizia mobila a companiei Samsung trece printr-o perioada dificila, vanzarile Samsung Galaxy S5 nereusind sa impresioneze, terminalul neputand detrona iPhone 5S din topul celor mai dorite smartphone. Combinand acest esec cu o scadere a veniturilor companiei coreene, 200 de manageri ai diviziei mobile au decis sa returneze un sfert din bonusurile primite de la companie pentru prima parte a anului 2014.

Nearly 200 managers at Samsung Electronics Co Ltd’s mobile division have voluntarily returned a quarter of their first-half bonuses, a source with direct knowledge of the matter said, with the firm poised to post its worst quarterly profit in two years. The decision to return some of the bonus was partly a gesture to demonstrate that managers are taking responsibility for the earnings decline.

  Asemenea practici nu sunt neobisnuite in Coreea de Sud, managerii unor companii de top procedand la fel in momentele dificile ale companiei in ideea de a isi arata angajamentul si dorinta de a rezolva problemele existente. In ciuda faptului ca vorbim despre 200 de persoane care au returnat un sfert din bonusurile primit pentru performante slabe, doar 3 milioane de dolari ar fi returnati catre companie in urma acestui act.

  Desi nimeni nu stie daca aceasta masura va avea vreun efect pozitiv asupra viitorului companiei, insa decizia este cat se poate de curajoasa si merita laudata.