Fuzzyband Downgrader update si o aplicatie FOARTE utila de la iH8sn0w

Fuzzyband Downgrader este o aplicatie foarte utila pentru iPhone 3G ce le permite utilizatorilor acestul model de iPhone care au bootloader 5.08(adica telefoanele fabricate inainte de septembrie 2008) sa downgradeze baseband-ul telefonului pentru a pastra posibilitatea de a face unlock.

Situatia este oarecum asemanatoare cu cea de acum, referindu-ne la bootrom-ul nou introdus de Apple in Octombrie anul acesta care ii priveaza pe posesorii de iPhone/iPod Touch cu acest bootrom, de la a face un jailbreak permanent telefonului.

Numarul posesorilor de iPhone 3G cu bootloader 5.08 este foarte mic insa pentru cei care inca poseda un asemenea telefon, Fuzzyband Downgrader a fost updatat astazi si este compatibil cu firmware 3.1.3 si baseband 05.012.01, deci acestia pot face downgrade baseband-ului la o versiune care este compatibila cu un soft de unlock. Aplicatia poate fi instalata direct din Cydia si este gratuita.

iH8sn0w, developerul aplicatiei sn0wbreeze care va permite sa creeati custom ipsw’s direct din Windows s-a hotarat sa faca o aplicatie pentru iPhone care sa le spuna utilizatorilor daca telefonul lor este compatibil cu vreun soft pentru decodare ori daca au bootrom nou si nu pot beneficia deocamdata e o solutie de jailbreak permanent.

Aplicatia nu are inca un nume si nu se cunosc mai multe detalii in legatura cu ea insa eu sincer sa fiu mi se pare o idee foarte buna creearea unei asemenea aplicatii mai ales cu recentul firmware 3.1.3 si bootrom-ul nou care creeaza atatea si atatea probleme utilizatorilor.

Astept cu mare interes aplicatia, sper sa fie mai buna decat sn0wbreeze si cu mai putine buguri.