Clarificari privind iOS 4.0 si decodarea

Zilele acestea au fost destul de multe intrebari privind iOS 4.0 si posibilitatea de a activa/decoda telefonul in urma unui update la versiunea jailbroken a iOS 4.0 GM asa ca m-am hotarat sa fac acest articol pentru a explica ce putet/nu puteti face cu iOS 4.0 GM in momentul de fata.

In primul rand, daca aveti baseband 05.12.01 NU puteti decoda telefonul indiferent de firmware-ul la care faceti restore, fie ca e 4.0 ori 3.0, nu exista nici un software de decodare care sa decodeze acel baseband sau baseband-ul 05.13.x din iOS 4.0 GM.

Cei cu iPhone 3G care fac update la iOS 4.0 GM isi vor updata baseband-ul si implicit vor trebui sa astepte pana Dev Team va scoate un program de decodare, nu puteti da baseband-ul inapoi in momentul de fata.

Cei cu iPhone 3G care fac update la iOS 4.0 ar putea activa telefonul folosind redsn0w 0.9.5 beta 5 insa nu stiu sigur daca acest lucru este posibil deoarece nu am un iPhone 3G pe care sa testez. Cei cu iPhone 3GS nu pot activa telefonul prin update la iOS 4.0 deoarece procesul de update la un custom firmware jailbroken presupune un restore la 3.1.2 iar daca voi aveti nevoied e activare atunci mai mult ca sigur nu aveti SHSH pentru firmware 3.1.2 salvat.

Sper ca am acoperit intrebarile tuturor cu acest articol.