comex va lansa o solutie de jailbreak pentru iOS 4.1

Ieri MuscleNerd a fost intrebat daca Dev Team are in plan lansarea unei solutii de jailbreak pentru iOS 4.1 ce urmeaza sa apara in doar 2 zile, iar raspunsul sau a fost unul pozitiv. comex are 2 exploit-uri pregatite pentru urmatoarele versiuni de iOS, iar intai va lansa o noua solutie de jailbreak ce va fi usernalnd adica va functiona doar pe terminale gata activate, iar daca acea solutie de jailbreak va fi inchisa exista o a 2-a care va exploata direct bootrom-ul telefonului.

Prima solutie va fi un userland jailbreak, adica va functiona intr-un mod asemanator cu Spirit sau solutia de pe jailbreakme.com in sensul ca va necesita activarea telefonului pentru a putea face jailbreak. A doua va exploata bootrom-ul telefonului adica jailbreak-ul va fi implementat inainte ca telefonul sa fie activat, deci e posibil sa revedem implementarea hacktivarii in aceasta solutie de jailbreak.

Viitorul suna bine, vom avea solutii de jailbreak atat pentru iOS 4.1 cat si pentru iOS 4.2, insa aveti in continuare grija sa nu faceti update pentru ca iOS 4.1 blocheaza solutia de decodare folosita in ultrasn0w!

17 COMENTARII

  1. bootrom exploit sper sa devină realitate pentru 3GS pentru ca asta ar însemna practic ca orice viitor ipsw va putea fi jailbreakuit la fel ca la 3G, printr-un restore cu soft custom (ceea ar putea însemna si pastrarea basebandului dacă nu mă insel).

    oricum, surprinzătoare vestea ca vom avea jb pentru 4.1 când urmează 4.2 atât de rapid. povestea cu 3.1.3 a lăsat sechele se pare pentru ca pun pariu ca foarte putini au fost convinsi ca va ieși jb pentu 4.1. spor la treaba celor de la dev team si/sau lui comex!

    zaone, felicitări si tie cu blogul tau ca aflu mereu câte o veste din asta buna de pe el 😀

  2. Exploit-ul pentru bootrom va fi disponibil cel mai probabil dupa 4.2. Oricum ar trebui sa mearga pe toate iDevice-urile acel bootrom exploit pentru ca iPhone 4 si iPad teoretic au acelasi bootrom precum iPhone 3GS.
    @SbT: Nimic dar probabil au ceva pregatit pentru ca un userland exploit inseamna si update de baseband.

  3. Cum scot si eu codul de securitate de pe un iphone 3gs fara a face update la 4.0.2 sau 4.1 daca apare?nu am salvat ssh-ul:( si codul de siguranta nu-l mai stiu

  4. Nu pot intra in telefon ptr ca imi cere codul de siguranta pe care nu-l mai stiu:((offfff ce rau imi pare!!!!!deci deschid telefonul si imi cere codul de siguranta sa intru in meniu…

  5. salut fratiori as dori sa stiu cum pot afla versiunea la iphone 3g telefonul este adus din italia si are cod de siguranta pe care nu il stiu va rog frumos ajutatima