Video: Skype lanseaza serviciul de video chat pe iPhone!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7-rC6TVcpQ[/youtube]

Aseara aplicatia Skype pentru iDevices a fost actualizata, noua versiune permitand utilizatorilor sa initieze/accepte apeluri video prin retelele Wi-Fi sau 3G. Da, Skype functioa pentru apeluri video/video chat a Skype functioneaza atat pe Wi-Fi cat si pe 3G iar asta este un mare mare avantaj pentru cei care nu au intotdeauna o retea Wi-Fi langa ei. Marea noutate este ca Skype ne permite sa facem apeluri video chiar si cu calculatoare sau cu iDevice-urile ce nu au camera frontala : iPhone 3G/3GS, iPod Touch-urile vechi si iPad insa aici putem doar viziona un streaming video. Aplicatia pentru iDevices permite si initierea de conferinte video deci vom putea initia apeluri video cu mai multe persoane simultan.

Calitatea apelurilor video este foarte buna insa desigur trebuie sa va asteptati ca apelurile facute prin 3G sa aiba un usor lag sau o calitate scazuta daca nu aveti o conexiune buna in locul in care va aflati. Apelurile video sunt gratuita de pe iDevices catre orice alte terminale si interesant este ca ar trebui sa putem face apeluri video cu absolut orice alt dispozitiv compatibil cu Skype. Versiunea pentru iPad a aplicatiei nu este 100% optimizata pentru tableta deci veti vedea o versiune a celei pentru iPhone in 2x mode.

Iata si ce aduce nou ultima versiune a aplicatiei Skype:

  • Make Skype to Skype video calls on WiFi and 3G*
  • Call Skype desktop users (Mac OS X or Windows) and other iPhone users.
  • Two-way video calls supported on iPhone 4, iPhone 3GS and iPod touch 4th gen.
  • Receive only video supported on iPad and iPod touch 3rd gen, with no camera.
  • Make video calls in portrait and landscape.
  • Skype video calling requires iOS 4.0 or above.

Un element foarte important il constituie traficul consumat pe 3G pentru apeluri video, insa nu va temeti deoarece nu e mare, vorbom despre doar 3.4 MB/minut. Consumul este usor mai mare decat in cazul FaceTime care necesita in jur de 2.5/3MB pe minut pentru a sustine nu apel video, insa daca nu puteti initia un apel FaceTime atunci Skype se va dovedi de mare folos.

So, aplicatia Skype e acum in AppStore, e gratuita si va recomand sa o luati si sa o testati!

Pretul initial:
Numele:
Skype

Gratuit





Developer: Skype Software S….
Categoria: Social Networking


Descriere: With Skype on your iPhone, iPod touch or iPad, you can make and receive calls, and instant message anyone else on Skype, wherever they are in the world. You can also save on international calls and text me…


Dimensiunea aplicatiei este: 11.9 Mb


23 COMENTARII

  1. cool tocmai l-am testat.. merge super, iar calitatea la audio call este speachless
    il lasi in background si poti fii sunat oricand

  2. La mine nu apare optiunea de apel video ci doar c
    all normal.Testat pe iphone 4. Se aude super insa de vazut nu stiu cum sa procedez.Stie careva?

  3. S-ar putea sa ai dreptate Zaone,acum am intrat in app store si la updates a aparut skype.Acum se downloadeaza si voi incerca din nou.

  4. Ma uimesti Catalin, ai crezut ca printr-un miracol vei putea face video call fara sa actualizezi aplicatia? Macar citeste articolul.

  5. Nu imi merge de nici o culoare. Am updatat ultima versiune si cand intru pe un contact nu am decat 2 optiuni : call si sms. Cand incerc sa dau call imi spune ca nu am credit

  6. :))). Maxim. Lol. Ana… Ai vrut sa suni cu skype pe cineva din agenda telefonului free…. :))). Si cu video!!!!! Maxim la patrat. :)))

  7. Am iphone4.
    Am inteles acum:)))
    E prima oara and folosesc skype si habar nu am.
    Ce te mai amuzi mai fanica mai….tu te-ai nascut invatat sa inteleg

  8. La sfarsitul articolului era o aplicatie care masura traficul facut in urma convorbirii. Mi-ar fi f utila si mie,deoarece m-am certat un pic cu cei de la Orange pt ca pe fact detaliata aparea traficul cumulat pe cateva ore,si nu dupa fiecare sesiune. Poti sa-mi zici te rog cu ce a fost calculat traficul? Am PC nu Mac
    Multumesc, si petrecere frumoasa diseara!

  9. OK, e de domeniul trecutului asta, dar ziceam ca in art de sus apare o captura dintr-un program care masoara cantitatea de date transmisa. De ala ziceam eu. Stii care este, sau unul similar?
    Multumesc