Video: Skype lanseaza serviciul de video chat pe iPhone!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7-rC6TVcpQ[/youtube]

Aseara aplicatia Skype pentru iDevices a fost actualizata, noua versiune permitand utilizatorilor sa initieze/accepte apeluri video prin retelele Wi-Fi sau 3G. Da, Skype functioa pentru apeluri video/video chat a Skype functioneaza atat pe Wi-Fi cat si pe 3G iar asta este un mare mare avantaj pentru cei care nu au intotdeauna o retea Wi-Fi langa ei. Marea noutate este ca Skype ne permite sa facem apeluri video chiar si cu calculatoare sau cu iDevice-urile ce nu au camera frontala : iPhone 3G/3GS, iPod Touch-urile vechi si iPad insa aici putem doar viziona un streaming video. Aplicatia pentru iDevices permite si initierea de conferinte video deci vom putea initia apeluri video cu mai multe persoane simultan.

Calitatea apelurilor video este foarte buna insa desigur trebuie sa va asteptati ca apelurile facute prin 3G sa aiba un usor lag sau o calitate scazuta daca nu aveti o conexiune buna in locul in care va aflati. Apelurile video sunt gratuita de pe iDevices catre orice alte terminale si interesant este ca ar trebui sa putem face apeluri video cu absolut orice alt dispozitiv compatibil cu Skype. Versiunea pentru iPad a aplicatiei nu este 100% optimizata pentru tableta deci veti vedea o versiune a celei pentru iPhone in 2x mode.

Iata si ce aduce nou ultima versiune a aplicatiei Skype:

  • Make Skype to Skype video calls on WiFi and 3G*
  • Call Skype desktop users (Mac OS X or Windows) and other iPhone users.
  • Two-way video calls supported on iPhone 4, iPhone 3GS and iPod touch 4th gen.
  • Receive only video supported on iPad and iPod touch 3rd gen, with no camera.
  • Make video calls in portrait and landscape.
  • Skype video calling requires iOS 4.0 or above.

Un element foarte important il constituie traficul consumat pe 3G pentru apeluri video, insa nu va temeti deoarece nu e mare, vorbom despre doar 3.4 MB/minut. Consumul este usor mai mare decat in cazul FaceTime care necesita in jur de 2.5/3MB pe minut pentru a sustine nu apel video, insa daca nu puteti initia un apel FaceTime atunci Skype se va dovedi de mare folos.

So, aplicatia Skype e acum in AppStore, e gratuita si va recomand sa o luati si sa o testati!

Pretul initial:
Numele:
Skype

Gratuit

Developer: Skype Software S….
Categoria: Social Networking


Descriere: With Skype on your iPhone, iPod touch or iPad, you can make and receive calls, and instant message anyone else on Skype, wherever they are in the world. You can also save on international calls and text me…


Dimensiunea aplicatiei este: 11.9 Mb