Tutorial: Restore iPhone 4 la iOS 4.3.1 fara update de baseband

Daca aveti un iPhone 4 atunci va spun de pe acum ca atunci cand primiti eroarea 1013 in iTunes ar trebui sa va bucurati deoarece acea eroare este afisata cand iTunes NU poate face update de baseband terminalului vostru. Pentru posesorii terminalelor blocate, aceasta eroare face diferenta dintre a tine un terminal in sertar cateva luni de zile sau a il folosi pe post de iPod pana cand Dev Team se hotaraste sa mai faca o solutie de unlock. Programul care va ajuta sa faceti acest update fara a actualiza si baseband-ul este TinyUmbrella si va recomand sa il folositi in cazul in care nu va intereseaza PwnageTool sau sn0wbreeze.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt simpli, dezvoltatorul programului TinyUmbrella confirma ca functioneaza. Nu am avut cum sa testez procedura pentru ca am ultimul baseband asa ca aveti grija ce faceti si urmati procedura pe propria raspundere.

Daca aveti baseband nedeblocabil atunci acest tutorial nu va va ajuta sa faceti unlock.

Pasul 1

Descarcati TinyUmbrella 4.3.1 de aici : Windows, Mac OSX.

Pasul 2

Descarcati iOS 4.3.1 pentru iPhone 4 de aici.

Pasul 3

Conectati telefonul la calculator, inchideti iTunes si deschideti TinyUmbrella apoi apasati butonul “Start TSS Server“. Daca programul va ceere permisiunea de a se conecta la internet, dati-i voie.

Pasul 4

Apasati butonul “Log”, uitati-va in consola(il aveti in mijlocul interfatei programului) si verificati sa vedeti daca TinyUmbrella a afisat vreo eroare. Daca este vreo eroare aparuta reincepeti procesul pentru ca daca veti continua e foarte posibil sa nu fie protejat baseband-ul vostru in timpul update-ului si veti ajunge la noul baseband pentru care nu exista solutie de decodare.

In mod normal in consola ar trebui sa va scrie ca serverul TSS este pornit si sa arate programul exact ca in imaginea de mai jos.

Pasul 5

Instalati ultima versiune a iTunes si restaurati la versiunea de iOS descarcata de voi in pasul 2. Tineti apasata tasta shift in timp ce apasati butonul Restore pentru a selecta versiunea de iOS descarcata de voi, daca nu faceti asa atunci procesul NU VA FUNCTIONA!

Pasul 6

Aproape de terminarea procesului iTunes va afisa o eroare 1004 si urmatoarele texte : “The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (1013).” ; “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes.”. Apasati “OK” pentru ca iTunes sa nu mai afiseze erorile, apoi treceti la urmatorul pas.

Aceasta eroare este foarte normala pentru ca afisarea ei reprezinta faptul ca iTunes nu a reusit sa actualizeze baseband-ul. Pe scurt, daca primiti eroare 1013 atunci procesul a functionat, iar daca nu primiti atunci procesul nu a functionat.

Pasul 7

Daca vreti sa faceti jailbreak atunci trebuie sa introduceti terminalul in DFU Mode intai. Daca nu doriti sa faceti jailbreak atunci apasati doar butonul Fix Recovery din TinyUmbrella.

Pentru a introduce terminalul in DFU Mode urmati pasii de mai jos :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Dupa ce ati introdus terminalul in DFU Mode urmati acest tutorial pentru a face jailbreak.

Daca aveti nevoie de decodare atunci acest tutorial va va ajuta.

10 COMENTARII

  1. da o fi trebuind luat recovery fix-ul dar cum il folosesc…ca eu l-am luat si nu am stiut cum sa il folosesc…:( ma ajuti si pe mn te rog frumos ?:D

  2. si da…primesc eroarea 1015…dupa imi intra in recovery loop ii dau exit…se restarteaza si iar intra in recovery…..ii dau fix si tot lafel face…nu stiu ce sa ii mai fac….