Siri nu este un fan al metodelor de contraceptie

   Ieri a aparut pe internet o poveste care prezenta Siri drept un sistem care se impotriveste metodelor de contraceptie pentru ca nu afisa pe hartile americanilor clinicile in care se poate face avort. Toti cei care cautau asemenea clinici primeau rezultate complet diferite fata de cele dorite si Apple a fost acuzata ca este impotriva metodelor de contraceptie. Ei bine compania a raspuns acuzelor publice si a recunoscut faptul ca Siri nu este un fan al metodelor de contraceptie dar ca implementarea acestui algoritm nu a fost intentionata.

Our customers want to use Siri to find out all types of information, and while it can find a lot, it doesn’t always find what you want,” said Natalie Kerris, a spokeswoman for Apple, in a phone interview late Wednesday. “These are not intentional omissions meant to offend anyone. It simply means that as we bring Siri from beta to a final product, we find places where we can do better, and we will in the coming weeks.

    Apple va rezolva problema insa intre timp persoanele care vor sa faca avort sunt directionate catre centre in care exista grupuri care le-ar putea convinge sa renunte la avort. Desigur ca toate aceste informatii sunt furnizate de serviciul Yelp pe care Apple il utilizeaza pentru a oferi tutor informatii despre locatii, deci vina nu este a companiei din Cupertino. Problema ii afecteaza doar pe americani avand in vedere ca ei sunt singurii care beneficiaza de posibilitatea de a cauta informatii pe harta folosind Siri.