Tutorial: Activeaza functia HDR pe iPod Touch 4G cu iOS 5

   In iOS 4.x Apple a implementat pentru iDevice-urile noastre functia HDR pentru inregistrarea pozelor, o functie care teoretic ar trebui sa imbunatateasca semnificativ calitatea pozelor facute cu un iPhone. Nu toti sunt de acord ca functia HDR este intr-adevar utila insa Apple a activat-o numai pe anumite terminale iar iPod Touch 4G nu este unul dintre ele pentru ca are o camera mica pe care nu o poti folosi pentru a face poze grozave. Chiar si asa unii s-au gandit ca ar fi util sa activeze functia HDR si pe aceste terminale iar mai jos aflati cum puteti face acest lucru.

   Tutorialul functioneaza numai pe iOS 5 si pe iPod Touch 4G. Nu am testat tutorialul pentru ca nu detin un iPod Touch 4G asa ca il faceti pe propria raspundere.

1. Dupa ce ati facut jailbreak iDevice-ului vostru descarcati un program ca ifunbox(Windows) sau DiskAid(Mac).

2. Deschideti programul si accesati fisierele de sistem ale iDevice-ului vostru.

3. Navigati catre System/Library/PrivateFrameworks/MediaToolbox.framework/N81 unde veti cauta fisierul AVCaptureSession.plist pe care trebuie sa il editati. Sfatul meu este sa copiati fisierul in calculator si sa il duplicati.

4. Acum folosind un editor de fisiere .plist deschideti fisierul copiat in calculator si cautati linia de cod FullResolutionPreview iar imediat dupa linia True faceti paste codului de mai jos :

<key>HDR</key> <true/> <key>MaxFrameRate</key> <integer>30</integer> <key>MinFrameRate</key> <integer>15</integer> <key>Preview</key> <dict> <key>Height</key> <integer>640</integer> <key>PixelFormatType</key> <string>420f</string> <key>Width</key> <integer>852</integer> </dict>

5. Salvati fisierul, transferati-l inapoi in iPod Touch in locatia din care l-ati descarcat apoi navigati catre locatia System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/ unde cautati fisierul N81.plist.

6. Deschideti acel fisier cu un editor .plist si la finalul sau adaugati codul :

<key>hdr-image-capture</key> <true/>

7. Copiati fisierul inapoi in iPod Touch(daca l-ati transferat in PC intai) si resetati iPod-ul. Tineti minte ca aveti tethered jailbreak deci trebuie sa reporniti terminalul cu redsn0w.

Dupa ce terminalul reporneste ar trebui sa aveti in Settings>Photos activa functia HDR.

Thanks to B.