Prima Pagina decodare Cum aflu in ce retea este blocat un iPhone ?

Cum aflu in ce retea este blocat un iPhone ?

  Desi din ce in ce mai multi operatori de telefonie mobila din lume renunta sa mai codeze telefoanele mobile vandute prin intermediul propriilor retele de distributie, exista destui care prefere sa-si “tina” utilizatorii legati de retea. Din pacate foarte multe terminale iPhone de acest gen ajung in Romania si unele sunt vandute catre persoane care nu le verifica in prealabil si apoi se intreaba cum aflu in ce retea este codat un iPhone ?

Cum aflu in ce retea este blocat un iPhone ?

  Exista diverse metode pentru a afla in ce retea este blocat un terminal iPhone, unele dintre ele gratuite si altele platite, cele mai sigure dintre ele fiind cele platite care fac verificari in serverele de decodari. O metoda gratuita implica accesarea acestui website, introducerea IMEI-ului terminalului vostru, iar rezultatul ar trebui sa va spuna reteaua in care este codat un iPhone si daca el mai beneficiaza de garantie internationala sau nu.

  Din pacate metoda nu este 100% sigura si o incercati pe propria raspundere, alternativa fiin plata unei sume de maxim 5€ pentru o verificare a IMEI-ului intr-un server de decodare. Pe forumul iDevice.ro exista intr-o sectiune Decodari o multitudine de persoane care fac decodari si verificari, unele dintre ele gratuite, asa ca puteti afla in retea este codat un iPhone si puteti alege mai apoi daca veti dori sa faceti decodare sau nu pentru el.

  Daca aveti alte intrebari, va rog sa le mentionati in comentarii.

 • Zippo

  De ce, nu sunt sigure acele websit care sunt gratuite?

 • beghy

  Cum aflu daca are garantie internationala sau nu?

 • @Zippo: Pentru ca nu fac acelasi tip de verificare precum un server prin care faci decodare.

 • Marius Constantin

  Am bagat IMEI-ul iphonului meu si imi arata ca am 32 de gb cand defapt am 16 si multe alte nereguli. Nici nu arata pe ce retea este blocat, ma refer la situl acela gratuit.

 • @Marius Constantin: De aia am spus ca nu sunt de incredere 100%.

 • Chatagra

  @zaone e mai bun http://iphoneimei.info .. Nu trebuie cont si functioneaza destul de bine pt un serviciu gratuit … In rest sunt de acord cu ce ai zis mai sus 😉

 • mirel

  Un articol pe care l-as pune in categoria spam! “Intra acolo sa verifici, dar nu garantam ca ce verificam e bun, bla, bla, bla”… treaba asta e discutata si ras-discutata. Cei noi pot da un search, insa te rog, nu ne mai intoxica pe cei care inca iti citim blogul de ceva vreme cu regularitate, cu articole de genul asta. Cauta si tu treburi mai serioase.
  Multumesc!

 • @Chatagra: Destul de bine nu e suficient cand trebuie sa platesti pentru decodare.

 • chatagra

  @zaone … cei de la imei.info(linkul dat de tine in articol) iti cer sa faci cont pt verificarea gratuita dupa care surpriza ca serviciul gratuit este “momentan indisponibil” dar poti folosi serviciul lor platit care functioneaza ….. cea mai buna verificare se face pe bani dar pentru cei care nu doresc sa “investeasca” este mai bun link-ul dat de mine care iti ofera gratuit anumite informatii cum ar fi tara de origine sau chiar operatorul de la care a fost cumparat telefonul in unele situatii 🙂

 • costachel guderou

  Mersi. Articol foarte util !

 • Gyany

  Nu va trimiteti sau nu postati peste tot seria sau numarul imei
  Cum se poate decoda un telefon pe baza de imei
  Tot asa se poate bloca, sau cineva poate sa-l declare furat, sau sa-i faca feedback prost la telefon
  Nu spun ca sa nu acordati acces la persoane care manifesta incredere, dar nu il postati peste tot in internet
  Este doar opinia mea

 • Integratorul

  Am 64 gb si îmi arată 32 gb.