Cum aflu in ce retea este blocat un iPhone ?

  Desi din ce in ce mai multi operatori de telefonie mobila din lume renunta sa mai codeze telefoanele mobile vandute prin intermediul propriilor retele de distributie, exista destui care prefere sa-si “tina” utilizatorii legati de retea. Din pacate foarte multe terminale iPhone de acest gen ajung in Romania si unele sunt vandute catre persoane care nu le verifica in prealabil si apoi se intreaba cum aflu in ce retea este codat un iPhone ?

Cum aflu in ce retea este blocat un iPhone ?

  Exista diverse metode pentru a afla in ce retea este blocat un terminal iPhone, unele dintre ele gratuite si altele platite, cele mai sigure dintre ele fiind cele platite care fac verificari in serverele de decodari. O metoda gratuita implica accesarea acestui website, introducerea IMEI-ului terminalului vostru, iar rezultatul ar trebui sa va spuna reteaua in care este codat un iPhone si daca el mai beneficiaza de garantie internationala sau nu.

  Din pacate metoda nu este 100% sigura si o incercati pe propria raspundere, alternativa fiin plata unei sume de maxim 5€ pentru o verificare a IMEI-ului intr-un server de decodare. Pe forumul iDevice.ro exista intr-o sectiune Decodari o multitudine de persoane care fac decodari si verificari, unele dintre ele gratuite, asa ca puteti afla in retea este codat un iPhone si puteti alege mai apoi daca veti dori sa faceti decodare sau nu pentru el.

  Daca aveti alte intrebari, va rog sa le mentionati in comentarii.