iOS 8.2, iOS 8.3, iOS 8.4 si iOS 9 vor fi lansate anul acesta, ce a patit Apple ?

iOS 8.4

  iOS 8 pare sa fie un sistem de operare al premierelor pentru compania Apple si asta deoarece el s-a dovedit a fi initial extrem de controversat si acum plin de surprize, nu doar nenumarate probleme. Apple a lansat pana acum 7 versiuni ale iOS 8 pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa pana in toamna acestui an ar putea lansa inca minim 3 aflate in curs de dezvoltare. iOS 8.2 beta 5 este pregatit pentru lansare in urmatoarea luna si jumatate, insa in cursul serii trecute Apple a lansat iOS 8.3 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS.

iOS 8.2, iOS 8.3, iOS 8.4 si iOS 9 sunt in proces de dezvoltare in cadrul Apple

  Separat de iOS 8.3, care va fi cel mai probabil lansat la inceputul verii, compania Apple dezvolta si iOS 8.4 care va fi lansat cel mai probabil in vara si va aduce un posibil sistem de streaming audio. In final avem si viitorul iOS 9 care ar trebui sa vina cu performante extrem de bune dar si cu mai putin probleme decat actualele versiuni ale sistemului de operare. Practic, acum avem doua premiere din partea companiei Apple, ea dezvoltand nu mai putin de 4 versiuni majore ale sistemului sau de operare pentru iDevice-uri in vederea lansarii in acelasi an.

  Separat, pentru prima oara in istoria Apple, dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS au disponibila doua versiuni beta ale sistemului de operare pentru testare. Nimeni nu se astepta ca Apple sa actioneze in acest mod vreodata deoarece la o prima vedere nu prea are logica, ceea ce face Apple in momentul de fata. Daca ne uitam totusi la problemele majore pe care le-a avut iOS 8 si la ceea ce va aduce nou iOS 8.3, putem intelege de ce aceasta versiune a sistemului de operare are nevoie de o perioada de testare indelungata.

  iOS 8.2 este testat de peste 3 luni de zile pentru a oferi o compatibilitate perfecta pentru Apple Watch, iar in cazul iOS 8.3 vorbim despre alte functii importante. Mai exact, Apple trebuie sa testeze in detaliu wireless CarPlay, Apple Pay pentru China si sistemul de autentificare in dou pasi pentru Google. Aceste functii sunt extrem de importante, asa ca ele trebuie sa fie lipsite de problemele in momentul lansarii, deci aparitia sa acum poate fi explicata in acest mod.

  Acestea fiind spuse, in cateva luni ne putem astepta si la o lansare a iOS 8.4 beta 1, dar si la o testare indelungata deoarece Apple pare sa fi invatat ceva din greselile sale.