iPhone 5C opreste un glont, salveaza viata unui om

iPhone 5C salvare viata omiPhone 5C a oprit un glont si a salvat viata unui barbat de 25 de ani din Marea Britanie, politia confirmand faptul ca smartphone-ul celor de la Apple este singurul motiv pentru care barbatul nu a decedat. Victima in cauza a fost impuscata de aproape cu o arma de tip shotgun, iar in ciuda ranilor serioase din zona abdominala, glontul oprit de catre iPhone 5C-ul aflat in buzunarul sau putea sa ii curme viata in urma atacului.

Barbatul a fost impuscat de catre un tanar de 19 ani care se afla intr-un grup de persoane ce au oprit alimentarea cu apa a blocului in care victima isi avea resedinta, atacatorul fiind prins de politie si gasit vinovat pentru tentativa de omor. Judecatorii britanici urmeaza sa il condamne, cel mai probabil, la o pedeapsa cu inchisoare in luna iulie, deci nu va scapa nepedepsit pentru acest atac brutal.

Detective Inspector Gary McIntyre from Cheshire Police said: “Fortunately, the victim’s mobile phone took the brunt of the shot and, as a result of this, he survived. This is remarkable – had that phone not been in his pocket at that time he would undoubtedly have died.”

Desi informatiile privind incidentul apar abia acum, el a avut loc in luna octombrie a anului 2014 in Cheshire, Marea Britanie, deci vorbim despre cateva luni de zile in care politia a tinut totul secret. Desi atacatorul a incercat sa ascunda arma, politia a gasit-o intr-un tufis aflat in apropierea incidentului, ea prezentand urmele impuscaturii, ea fiind una dintre dovezile cheie ale procesului.

Cu multe luni in urma un soldat american a afirmat ca un iPhone al Apple i-a salvat viata, impiedicand taierea unei artere, insa de-a lungul anilor diverse persoane au creditat smartphone-urile celor din Cupertino pentru impiedicarea producerii unor rani grave in urma unor atacuri similare celui prezentat astazi.

4 COMENTARII

  1. Ti-se pare ca un buzunar de la camasa ajunge in zona abdominala?…. Posibil avea o bluza de trening ori o geaca cu buzunarele chiar in zona abdomenului si asa ar explica prezenta telefonului in zona abdominal …in fine se pare ca plasticul folosit de apple pentru 5c este destul de dur fata de restul plasticului din alte marci …

  2. Aici,dupa cum arata in fotografie nu este vorva de glont,cu siguranta s-a tras cu o arma de vanatoare cu cartus de alice.Adevarat l-a salvat telefonul pentru ca s-a tras de aproape alecele ramanand grupate.Putea scapa cu putin noroc fara telefon daca se tragea de la o distanta mai mare