odysseusOTA downgrade iPhone 4S si iPad 2 la iOS 6.1.3 (Video)

Odysseus iOS downgradeodysseusOTA downgrade iPhone 4S si iPad 2 la iOS  6.1.3 este posibil incepand de aseara, un hacker reusind sa exploateze sistemul de restore al companiei Apple pentru a ne oferi posibilitatea de a fectua aceasta procedura, dar numai pe cele doua terminale mentionate mai sus.

Odysseus este un software despre care v-am vorbit zilele trecute cand v-am spus ca el ne permite sa facem downgrade pentru iOS pe iDevice-urile care au chip A4, A5 sau A6, iar o versiune modificata a sa ne este pusa la dispozitie pentru iPad 2 si iPhone 4S.

odysseusOTA poate face downgrade doar pentru iPad 2 si iPhone 4S pe iOS 6.1.3 deoarece Apple inca semneaza SHSH-uri OTA pentru aceasta versiune a sistemului de operare, astfel ca nu veti putea exploata si alte versiuni ale iOS, desi sunt sigur ca vet dori acest lucru.

Momentan odysseusOTA poate functiona numai pe sistemul de operare OS X si numai folosind linii de comanda, astfel ca va trebui sa urmariti instructiunile din clipul video de mai jos cu strictete pentru a realiza intregul proces pe terminalele voastre.

odysseusOTA nu impune ca terminalele voastre sa aiba jailbreak facut in prealabil, desi acest lucru este oricum posibil in iOS 8.3, totul bazandu-se pe sistemul normal de restore al iOS-ului, astfel ca oricine poate beneficia de aceasta metoda chiar acum, daca are un Mac sau Linux.

Desi cazurile de aplicare ale odysseusOTA sunt limitate, iPad 2 si iPhone 4S au probleme mari de performanta in iOS 7 sau iOS 8, asa ca probabil vor exista cateva persoane dornice sa mai instaleze iOS 6.1.3 in propriile dispozitive pentru a avea o experienta buna de folosire.

odysseusOTA poate fi descarcat de aici si functioneaza doar in OS X sau Linux, dupa cum v-am spus mai sus si nu se stie daca o versiune pentru Windows va fi lansata prea curand, hackerii preferand sa ofere software pentru platforme alternative, acestea fiind mai usor de realizat.